Philips опростява все по-сложния свят на кафето

Кампанията на Droga 5 London представя по забавен начин новата еспресо машина Philips Baristina

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата глобална кампания на Philips за представянето на новата еспресо машина на Philips – Baristina, e създадена от Droga5 London(част от Accenture Song) и предлага един забавен и ироничен поглед към сложната съвременна кафе култура, с нейната претенциозност, планини от капсули, странни „млека“ и прекалено сложни машини. Кампанията призовава всички любители на кафето да се "присъединят към новото кафе движение", с което най-накрая можете да имате истинско еспресо у дома, без никакви излишни усложнения.

Новата еспресо машина на Philips предлага приготвяне с лекота на перфектно еспресо от прясно смлени кафени зърна у дома, без капсули и без да се налага да сте обучен бариста. За да позиционира Baristina като стъпка в промяната на кафе културата, каквато новата машина е, екипътна Droga 5 предприема смел творчески подход, който да се отличава в категорията.

Рекламата, режисирана от Филип Нилсон чрез Object and Animal, съпоставя красивата простота на Baristina с хаоса и сложността на съвременната кафе култура. 30“ реклама повежда зрителя на пътешествие из безбройните "кафе движения", зародили се през последните няколко години, подчертавайки колко сложно е станало кафето. Примерите включват планините от капсули, прекалено сложните машини, твърде сложното лате изкуство и странните модерни съставки като масло от як. Нелепите примери се натрупва за да представят Baristina като флагман на „новото кафе движение“, където всичко което е необходимо за приготвянето на перфектното еспресо е само едно движение на ръката.

Този продукт говори сам за себе си – наистина невероятно кафе в бариста стил, което не изисква научна степен",казва Шели Смолер, CCO в Droga5 London. "Само, че не буквално говори за себе си, затова му сложихме няколко думи. Страхотното кафе е демократизирано и най-накрая е достъпно за всички и всички."

Кампанията стартира във Франция, като през цялата 2024 година ще включва и избрани пазари по целия свят. Медиите се управляват от Omnicom Media Group.