Парис Хилтън участва в новата рекламна кампания на Hilton „Има значение къде ще отседнеш‘‘

Глобалната бранд платформа на Hilton „За престоя“ връща фокуса върху хотелите в хотелския маркетинг

от Redlink
Парис Хилтън участва в новата рекламна кампания на Hilton  „Има значение къде ще отседнеш‘‘ Снимка: hilton.com

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Hilton разчупиха каноните на хотелиерския маркетинг и рекламата с обявяването на първата си глобална бранд платформа, която идентифицира това, което е липсвало в хотелския маркетинг досега – хотелския престой.

Първата глобална бранд платформа на Hilton „За престоя“, разработена от TBWAChiatDay New York (агенция на Hilton от 2017 г.) с помощта на методологията Disruption на TBWA, е родена от прозрението, че индустрията на хотелиерството е почти изцяло фокусирана върху дестинацията, а не върху самия престой. Потребителските проучвания показват, че престоят и грижата за гостите са ключовите елементи, които могат да направят или провалят всяко пътуване. Hilton „За престоя“ поставя хотела начело, издигайки ролята и значението на престоя в него във време, в което рекламата на местата за настаняване е море от еднообразие, включващо прекалено използвани дестинации, клишета за разходки по плажа и общи описания на пътуване.

„Днес, докато пишем история на компанията с първата платформа на марката на Hilton, ние напомняме на гостите, че в основата на страхотното пътуване е страхотният престой и че е просто различно, когато този престой е в Hilton“, казва Марк Уайнстейн, главен маркетингов директор на Hilton.

„Идеята за престоя беше невероятно естествена за Хилтън и въпреки това никой друг не говореше за нея. Докато други изтъкват общите предимства на пътуването, минимизират ролята на хотела и членовете на екипа на хотела и романтизират дестинацията, чрез нашата платформа и кампанията, която тя вдъхновява ние напомняме на пътуващите, че „Има значение къде ще отседнеш“ и смело потвърждаваме „Hilton. За престоя.“, допълва Уайнстейн.

Hilton стартира и нова рекламна кампания за представяне на платформата „Има значение къде ще отседнеш“. Рекламните послания използват забавен тон, с който Hilton се откъсва от шаблонния подход на индустрията, подчертавайки предимствата, които Hilton предлага, за да накара гостите да се почувстват обгрижени – от невероятно обслужване и възможности за настаняване и на домашни любимци, до възможностите за избор в приложението Hilton Honors да персонализирате престоя си, до Confirmed Connecting Rooms by Hilton и други.

Кампанията, в основата на която са четири рекламни клипа, използва хумор, за да се противопостави на някои от често срещаните, но премълчавани капани на пътуванията и смело се подиграва с всичко, което може да се обърка при резервация на настаняване или по време на самото пътуване.

В „Допълнително място за съхранение“ – реклама с участието на самата Парис Хилтън – тя има иновативно решение за своя допълнителен багаж.

Многоликата бизнесдама и филантроп Парис Хилтън е израснала, живеейки и отсядайки в многобройни хотели на Hilton по целия свят, което й дава уникален достъп до хотелиерския бизнес. Въпреки градската легенда, семейството на Парис всъщност не притежава глобалната хотелска верига, след като продава дела си през 2007 г. за колосалните 27 милиарда щатски долара. Вероятно 41-годишната звезда не се нуждае от парите за участие в рекламата, тъй като собственото й богатство се оценява на 300 милиона щатски долара.

В клипът „Haunted“, марката се подиграва с това, което може да се обърка при резервиране на ваканционно жилище под наем – показвайки семейство, което се настанява в зловещ имот, който не е точно това, което е показано в рекламата му.

„Confirmed Together“ се фокусира върху Confirmed Connecting Rooms by Hilton, която адресира много реална болезнена точка на семейното пътуване: на осигуряването на свързани стаи по време на резервацията.

Ейми Фъргюсън, главен творчески директор на TBWAChiatDay New York, коментира: „При разработването на кампанията бяхме вдъхновени от показването на реалността на пътуването; напрежението, трудностите, твърде високите очаквания. Това противоречи на конвенциите в категорията гостоприемство и е вълнуващо пространство, което марката да притежава.“

Кампанията включва телевизия, радио, печатни медии, външна реклама и социални медии. За да разшири платформата на марката, Hilton ще се облегне на социалните медии, експериеншъл и инфлуенсъри. Във Facebook, Instagram, TikTok и Twitter марката ще се включи във вече съществуващите разговори относно пътуванията и неприятностите при пътуване, като помага на пътниците да имат по-добър престой – независимо дали става дума за планирането или спасяването на излязло извън релси пътуване. Кампанията стартира първо в САЩ, последвана от Обединеното кралство и избрани пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион и Близкия изток.