ALDI и „Пепеляшка 2023“

Със съвременения прочит на популярната приказка от TBWA Paris марката цели да актуализира за новото поколение купувачи имиджа на търговската верига във Франция

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Германската търговска верига Aldi стартира нова кампания за френския пазар, в която разказва съвременна интерпретация на известната приказка за Пепеляшка. Първият магазин на дискаунтъра ALDI (чието име идва от фамилията на основателя ALbrecht и думата DIscount), отваря врати във Франция преди 35 години. Днес, със своите 1300 магазина и 16 000 служители само във Франция, ALDI е в крак с времето и техният уникален модел на дистрибуция отговаря повече от всякога на живота на хората днес, в разгара на кризата с повишаващите се разходи за живот.

ALDI отварят нова страница в комуникацията си във Франция, с която имат за цел да препотвърдят отстъпките, заложени в ДНК-то на марката със свеж полъх на модерност. На съвременния клиент марката разказва една история, вдъхновена от класическата приказка за Пепеляшка, създадена от TBWA\Paris и режисирана от Себастиан Стресер.

Филмът в основата на кампанията се основава на вечната история за Пепеляшка, за да я интерпретира по-добре, да я преоткрие и да я направи подходяща за днешния живот, който е свързан с простота, прагматизъм и здравия разум – концепцията на дискаунтър, изобретена от ALDI.

View this post on Instagram

A post shared by TBWA\PARIS (@tbwaparis)


На фона на кавър на музиката от класиката на Disney – "Bibbidi-Bobbidi-Boo", интерпретиран от Coco Bans, филмът се фокусира върху влюбен мъж, който търси жената на мечтите си, базирайки се само на изгубената ѝ маратонка, която тя губи на парти в нощен клуб. Младият мъж опитва всякакви начини да се добере до мистериозната жена, но това не дава никакъв резултат. Междувременно той среща момиче, което му помага в търсенето, чийто крак не съвпада с изгубената маратонка, но малко по малко младежът започва да се влюбва в нея. За да съчетае новата си любов с търсенето на собственичката на изгубената маратонка, той решава да купи чифт ножици от Алди и да направи маратонката на сандал, който да пасне на новата му приятелка. Рекламата завършва с „Добре дошли в днешния живот. Добре дошли при новите потребители“.

Стремейки се да въплъти духа на отстъпките в рамките на съвременен разказ, телевизионната и дигиталната кампания се подкрепя и в социалните медии от агенцията Mogul на TBWA, както и с активации в радио всички обединени под шапката „Имало едно време, а отстъпката е днес“.

„Ние напълно възприемаме нашия модел на дискаунтър и нашият ценови имидж е напълно интегриран в съзнанието на потребителите“, казва Ан-Мари Готие, директор маркетинг и комуникации в ALDI France. „Тази кампания е острието на маркетингова стратегия, предназначена да повиши осведомеността и вниманието. Светът на приказките е познат на всички, което ще ни позволи незабавно да бъдем идентифицирани, независимо дали по радиото, телевизията или на дисплея.“ Тя добавя: „Повече от всякога ALDI е решението, което позволява на всеки да яде добри и евтини продукти. Ние не говорим за свръхконсумация. Пазаруването в ALDI е свързано с най-важното, с набор от 1600 продукта и предпочитането на качеството пред количеството. Това е марката, която улеснява ежедневието!“