Всеки пети потребител на социални медии смята себе си за инфлуенсър или създател на съдържание

Според поучване на Mintel към личностите в социалните медии, които създават съдържание по широко привлекателни теми като храна и развлечения, има най-голям интерес.

от Redlink
Всеки пети потребител на социални медии смята себе си за инфлуенсър или създател на съдържание

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Един на всеки пет (19%) потребители на социални медии в САЩ се смята за създател на съдържание (10%) или инфлуенсър (9%), според ново проучване на щатската компания за пазарни изследвания Mintel. Сред потребителите на социални медии от поколението Z в САЩ техният брой е още по-голям - 11% от тях се смятат за инфлуенсъри, а 17% за създатели на съдържание. Три четвърти (76%) от самопровъзгласилите се инфлуенсъри изживяват мечтата на социалните медии, като заявяват, че печелят достатъчно пари от създаване на съдържание и реклама, за да се издържат без друга работа. Личностите, които създават съдържание в социалните медии по широко привлекателни теми като храна (41%) и развлечения (41%), се радват на най-голям интерес и брой последователи.

Според изследванията на Mintel, почти всички (98%) дигитални възрастни използват поне една платформа за социални медии на дневна или седмична база – скачайки до 100% от поколението Z. Изследванията на Mintel разкриват, че четири от пет (82%) потребители на социални медии следват поне еднa личност в социалните медии (създател на съдържание или инфлуенсър). 3/4-ти (72%) от потребителите на социални медии казват, че създават или биха искали да създават съдържание за забавление на другите, а само един на всеки седем (15%) изобщо не публикува в социалните медии.

Брайън Бенуей, анализатор в Mintel Reports US, коментира: "Нашето изследване разкрива, че инфлуенсър маркетингът ще продължи да расте в близко бъдеще, тъй като поколението Z става все по-мощна потребителска група. За да успеят в инфлуенсър маркетинга, брандовете трябва да са наясно с предпочитанията на поколенията на всяка платформа, както и с различната социална динамика в гейминга. Маркетингът, базиран на инфлуенсъри и създатели на съдържание е силно въздействащ, динамичен и отзивчив. Съобразяването с най-новите тенденции може да помогне на марките да се възползват от нарастващия пазар и да капитализират от потенциала за покупки на потребителите на социални медии. "

Защо инфлуенсърите са голяма притегателна сила за потребителите на социални медии

Сред потребителите на социални медии, които следват създатели на съдържание, бейби бумърите преобладаващо предпочитат да следват личности от социалните медии във Facebook (75%), докато поколението Z предпочита YouTube (62%), TikTok (62%) и Instagram (56%). Това показва колко важни са видео форматите за достигане до младите хора. Интересното е, че повече от половината от възрастните, които следват личности в социалните медии, казват, че ги следват във всичките си социални платформи (54%) и биха ги последвали и в нови платформи, ако те се преместят там (51%). Освен това 53% от последователите в социалните медии казват, че създателите на съсъдржание им липсват, ако не публикуват редовно, а 48% смятат, че познават създателите на съдържание лично.

"Идентичността на марката не трябва да се променя в различните платформи, но тонът и посланието трябва да отговарят на формата. Когато решават да се обединят с инфлуенсър в социалните медии, марките и агенциите трябва да имат предвид различните демографски данни на платформата и да се възползват от предимствата на всяка платформа, като например потенциала ѝ за вирусно разпространение или за прецизното насочване на рекламите. Марките също могат да се съсредоточат върху теми, с по-малко инфлуенсъри, но с повече последователи, тъй като с такива партньорства могат да достигнат до по-голяма аудитория и да имат по-голям потенциал за успех. Алтернативно, възможността за сътрудничество с инфлуенсъри, които имат силно присъствие в различни нишови категории, може да се окаже много полезна за марките", заключава Бенуей.