The Sales House поема продажбата на рекламното време на Cartoon Network в България

от Redlink
The Sales House поема продажбата на рекламното време на Cartoon Network в България

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

The Sales House анонсира, че от 1 януари 2021 г. поема продажбата на рекламното време на WarnerMedia за България. След Discovery и Viacom, това е третата голяма международна медийна компания, която става част от портфолиото на The Sales House.

Данните за 2020 година показват, че делът на групата нараства във второто полугодие, като прави впечатление ръстът и на детските канали. Увеличената гледаемост е обяснима с оглед ситуацията в момента, с работещите от вкъщи родители и ограничените излизания и контакти за цялото семейство.

Cartoon Network е един от лидерите сред детските канали в голяма част от страните в Централна и Източна Европа, благодарение на отличното си програмно съдържание и разнообразния си профил. Каналът е любим за децата и има отлични резултати на гледаемост при жените на възраст между 25 и 54 години, както и при общата аудитория на възраст между 25 и 54 години. На справката от пипълметричната система се вижда, че каналът държи първенство като дял сред представените в България детски телевизии. „Щастливи сме от доверието, което WarnerMedia ни гласува и ще работим неуморно за успешното развитие на канала в България, както в посока увеличение на портфолиото от клиенти и приходите от тях, така и в посока развитие на алтернативната реклама, за което смятаме, че има голям потенциал.“, каза Весела Димова, управляващ съдружник в The Sales House.

The Sales House е създадена през 2017 г. и функционира от 1 януари 2018 г. Собствеността и управлението е на екип професионалисти, отделили се от рекламния отдел на бТВ Медия Груп през 2017 г. Компанията стартира с представителството на каналите на Discovery. В началото на 2019 г. бяха добавени каналите на Scripps Networks, а през 2020 – Eurosport 1 и каналите на Viacom. WarnerMedia е третата международна медийна компания, която поверява продажбата на рекламното си време на The Sales House в България. С всички най-добри детски канали в портфолиоти си, The Sales House ще се превърне в one stop shop за детските рекламодатели в България. Локалните канали, които The Sales House продава са WNESSTV – бързо развиващ се канал с отличен афинитет към градски жени с висок социален статус и Bulgaria on Air. Делът от аудиторията между 25-54 годишна възраст на каналите от портфолиото на The Sales House през 2020 г. е над 8% и с добавянето на новия канал ще нарасне още повече през 2021.