Седмица първа – столът на богатството

Стани богат е лидер в ефира, което вероятно е прецедент в историята на предаването.

от Redlink
Седмица първа –  столът на богатството

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Като средноседмични рейтинги първата седмица от годината – от 3 до 9 януари - показва ръст за групата на бТВ и спад за групата на Нова, която обаче остава лидер в ефира. Погледът назад показва, че и двете групи имат средноседмични рейтинги близки до тези в зимния сезон и в първата седмица на миналата година.

Топ предаванията показват интересно подреждане. Предаването „Стани богат“ в понеделник, 3 януари, е най-гледаното предаване за възрастовата група 18-49 и второ за цялата аудитория 4+ години. Денят е почивен и това е увеличило аудиторията на шоуто, което се излъчва от 18 часа – час, в който в делничен ден работещите хора не винаги са у дома. Извън това обаче много високият му рейтинг е индикативен за интереса към предаването, което има много голяма познаваемост и е харесвано, както и към по-различно съдържание от чистото забавление.

На четвърта позиция за цялата аудитория е предаването на „бТВ репортерите“ за желязната църква „Св.Стефан“ в Истанбул, излъчено в неделя. Много високо в класацията са и „Темата на Нова“ с репортаж за изгорелия македонски автобус и „Лице в лице“ от 6 януари с теми за електронното управление и цената на газа.

Много интересна е динамиката при публицистичните предавания. След като три седмици подред предаването „На фокус с Лора Крумова“ беше на трето място след конкурентите си в ефир, в първата седмица на годината то изпреварва сериозно всички публицистични предавания с рейтинг почти като за прайм тайм (най-гледаното време). В броя са гостували Татяна Дончева, обсъждан е въпросът за Северна Македония, след това има разговори с министъра на транспорта Николай Събев и певицата Камелия.

Годината започва нетипично, предстои да видим накъде ще се обърне зрителският интерес.