Седмица 52 – годината завършва с Рачков

Последната седмица на 2021 година завършва с очакван ръст в средните рейтинги

Текст: Елица Павлович; Петя Розева; Йоана Железова от Redlink
Годината завършва с Рачков

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Последната седмица на 2021 година завършва с очакван ръст в средните рейтинги.

Увеличението е обяснимо с почивните празнични дни, посветени на стоене у дома с постоянно работещ телевизор. Това личи и по сравнението на дневните рейтинги спрямо предишната седмица – типично за почивни дни те са по-ниски в сутрешните часове, когато хората не стават рано за работа и по-високи нива на гледаемост до късно вечер.

Топ програмите за аудиторията над 4 годишна възраст, както и за групата 18-49 години показват, че най-гледаното развлекателно предаване по празниците е новогодишното издание на шоуто на Рачков. Двете зрителски групи имат различни предпочитания, като по-широката възрастова група предпочита предавания от програмата на бТВ, което личи особено много по високия рейтинг на „Стани богат“ и новините, докато сегмента 18-49 години гледат повече предаванията на Нова телевизия, включително и игралните филми, които имат много добри рейтинги.

Очаквано, публицистичните програми са приключили излъчванията си преди празниците, само „На фокус“ е имало празнично издание. Подреждането на заглавията се запазва, като „120 минути“ е лидер, а „На фокус“ губи зрителска аудитория след много силен брой в началото на декември.

Годината завършва с видим ръст в гледаемостта за групата на Нова за групата 18-49 и тенденция за намаление за групата на бТВ след много силни резултати в края на сезона. Края на есенния сезон доближи резултатите на двете групи и това личи осебено много при цялата аудитория 4+ години. Предстои силен пролетен сезон и сериозна конкуренция между двете групи, така че данните ще стават все по-интересни.