Седмица 44 – започва „Кошмари в кухнята“

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 44 – започва „Кошмари в кухнята“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Стартът на „Кошмари в кухнята“ е едно от събитията на седмицата от 1 до 7 ноември, поне така изглежда по високата позиция в класацията с топ предавания. Като цяло седмицата запазва нивата си от миналата година, което във всеки случай е добра новина, имайки предвид високата гледаемост през 2020 година.

Топ програмите нямат промяна на първите четири места, с по-нисък рейтинг за „Гласът на България“, като „Кошмари в кухнята“ със своя старт се качва директно на шесто място и с това става най-гледаноот през седмицата предаване във вечерната програма на Нова освен новините.

Предизборно се вижда засилен интерес към политическото и новинарското съдържание, което е причина за по-голямото присъствие на предавания на БНТ в класацията.

Сред предаванията в най-гледаните часове се вижда лека тенденция към намаляване на интереса към „Гласът на България“ по бТВ, който си остава лидер, докато рейтингите на състезанието „Последният печели“ по БНТ растат, което е страничен ефект на общия по-голям интерес към съдържанието на националната телевизия.

При публицистичните предавания има ръст, обясним преди двойните избори. Най-високи рейтинги има 120 минути, където свои прогнози за изборите са дали социолозите на Алфа рисърч и Галъп, а след тях има и дебет за мерките срещу Covid и дали работят – теми, които гарантирано предизвикват висок зрителсик интерес. Почти със същия рейтинг е и предаването „Лице в лце“, като най-силният му ден е с гостуването на Мая Манолова.