Седмица 33 – все по-надолу

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 33 – все по-надолу

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Периодът от 16 до 22 август бележи пореден спад в средноседмичните рейтинги и своеобразен антирекорд.

Разгледани по дни, разликите спрямо предишната седмица показват по-добро начало в понеделник и изравняване в неделния ден, като съботата е най-потърпевша откъмто зрителско внимание.

Най-потърпевшата група е тази на БНТ, при която в последните месеци има най-големи девиации, дължащи се на спортните събития, излъчвани по националната телевизия, които рязко увеличават интереса към нея, а в момента след завършване на олимпиадата гледаемостта на БНТ е на най-ниското си ниво от началото на годината.

В подреждането на топ програмите няма особени изненади. Изглежда, че „Лице в лице“ се нареди трайно сред най-гледаните предавания в ефир. Това е обяснимо не само с липсата на силни заглавия като риалити формати и филми, но и със сегашната ситуация, в която политиката е най-голямото шоу. Въпреки това се забелязва намаляване на рейтингите на вечерните и следобедни емисии новини, така че дори политическото шоу не задържа достатъчно интереса на зрителите. В класацията на топ предаванията този път влиза и един по-различен канал, това е бТВ Екшън, по който е излъчвана срещата между Малмьо и Лудогорец. В класацията на най-гледаните предавания директно влиза „Мястото.бг“ на Яна Грудева – предаване, което представя по-малко известни туристически дестинации в България.

Есенният сезон на телевизиите ще започне още във втората седмица на септември и ще промени класацията на топ предаванията, както и рейтингите. Възможно е това да се случи и по-рано, защото дъждовното време винаги задържа хората пред телевизора.