Седмица 27 – рейтинги и топ предавания

Филмите са любимо лятно развлечение. Какви са разликите в предпочитаните предавания на мъжете и на жените.

от Redlink
Седмица 27 – рейтинги и топ предавания

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

И през тази седмица се запазват по-високи нива на гледаемост спрямо миналата година, като особено видима е разликата в дневните часове, докато в сутрешните и вечерните постепенно намалява.

Кино лято

В топ предаванията за изминалата седмица прави впечатление присъствието на много игрални филми, като повечето са стари и вероятно се гледат не за първи път. Причината е главно в отсъствието на риалити формати и сериали, но също и в търсенето на развлечения за цялото семейство, особено вечер през уикендите. Нагоре в класацията са и късните новини и късните сериали, тъй като през по-дългите дни гледаемостта се измества съответно към по-късните часове.

Какво гледат мъжете и какво – жените

От пръв поглед прави впечатление, че през изминалата седмица на първи позиции за най-гледаните предавания за мъжка аудитория са в Нова телевизия, а за жени са по бТВ. Като цяло предаванията на Нова доминират леко в топ 25 и за двете демографски групи, но има видими разлики в избора.

При мъжете в класацията присъстват две предавания на телевизии извън бТВ и Нова. Обяснимо, едното е мачът за Купата на България, но в топ програмите е също и емисията новини по БНТ. Аудиторията на БНТ се приема за по-възрастна, докато тук виждаме избора на мъже между 18 и 49 години, което е интересна алтернатива, като рейтингът на По света и у нас е по-висок от този на Шоуто на Николаос Цитиридис например. В „мъжката“ класация се забелязват всички публицистични предавания и по двете най-гледани телевизии. Присъствието на турските сериали се обяснява със семейното гледане на телевизия, тъй като почти половината домакинства имат само един телевизор.

При жените турските сериали имат най-висок рейтинг, а останалите топ предавания са главно доста късно вечер, след приключване на домакинските задължения. Една трета от предаванията, предпочитани от жените, са сериали във всички часови пояси.