Седмица 22 – трайно малко телевизия

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 22 – трайно малко телевизия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемостта на среднодневна база в периода 31 май – 6 юни остава на нивата от предходните три-четири седмици, които са най-ниските за годината и под тези от 2020 година. Погледнато като добра новина, това отбелязва излизане от периода на ограничения, свързани с пандемията, както и традиционната за лятото по-ниска гледаемост. Вече приключиха и основните предавания за сезона и телевизиите навлизат в лятната си програмна схема.

Промените в гледаемостта по дни спрямо предишната седмица показват по-ниски нива от петък нататък, което подсказва и едната причина за това хората да не са пред телевизорите – повече време навън, повече летни пътувания.

В топ програмите тази седмица лидер е „Забраненото шоу на Рачков“ с последния си епизод за този сезон. Резултатите му са отлични, на фона на общата низходяща тенденция в рейтингите на предаването след втория брой нататък. Доста намалял е интересът към новините – при това и по двете най-големи телевизии.

Намаляващите рейтинги на предаванията традиционно правят възможно класирането в Топ 25 програми и на заглавия от ефира на БНТ. В случая това са три предавания, които са сред най-гледаните в ефира на националната телевизия.

Динамиката на предаванията в прайм тайма отново показва доброто представяне на Рачков, както и позитивна тенденция за повечето предавания в най-гледаното време с изключение на „Комиците и приятели“, където отклонението не е голямо.