Седмица 20 – дълъг уикенд с малко телевизия

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 20 – дълъг уикенд с малко телевизия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата от 17 до 23 май е с най-ниска средна гледаемост от началото на годината. Това се обяснява както с хубавото време, така и с дългия уикенд около 24 май.

Това се вижда ясно в средните рейтинги по дни, които са много по-ниски в събота и неделя, сравнени с тези от предишната седмица, тъй като доста хора са пътували или просто са били навън в тези дни.

Ниската гледаемост през уикенда веднага се вижда в рейтингите на топ предаванията. Видимо е намалението в рейтингите на „България търси талант“ и „Забраненото шоу на Рачков“, както и на съботния филм по бТВ, въпреки че е много популярно заглавие. На първа позиция в най-гледаните предавания е „Като две капки вода“, измествайки традиционния лидер „България търси талант“. Доста голям ръст на рейтингите спрямо миналата седмица имат „Кошмари в кухнята“ и All inclusive. Наближава края на сезона за „Кошмари в кухнята“ и зрителите с повишен интерес следят финалните епизоди, а All inclusive отбелязва ръст за последния си епизод, което е обяснимо.

Разгледани отблизо, риалити форматите показват рейтинги, подобни на тези от преди три седмици, когато седмицата също беше с ниска гледаемост около Великден.

В рейтингите на останалите риалити формати и развлекателни предавания няма толкова сериозно пострадали от намалената гледаемост с изключение на „Смени жената“, но самото предаване стартира с рейтинг по-нисък от този на „Бригада нов дом“ на чието място се излъчва. Възможно е ниските му рейтинги, сравнени с останалите предавания в селекцията, да се дължат на по-малък зрителски интерес към самото предаване, а не на конкретните тенденции от седмицата.

Сериалите са към края на сезона си и това обяснява повишения интерес на зрителите, като тук няма нито едно заглавие, което да се представя по-зле от миналата седмица.