Седмица 10 – в търсене на развлечения

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 10, в търсене на развлечения

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата между 8 и 14 март запазва високите нива на гледаемост, като средните стойности са малко по-ниски от миналогодишните. През 2020 година това е седмицата в навечерието на първия локдаун, след която гледаемостта тръгва рязко нагоре. Тази година затварянето у дома ще се случи с две седмици по-късно, но в съчетание с лошото време може да приближи резултатите до миналогодишните.

Среднодневните рейтинги са много по-равномерни от предходната седмица, в която имаше почивен ден в сряда и много висока гледаемост през уикенда.

Прегледът на топ предаванията показва желанието на зрителите да намерят съдържание, което е забавно и развлекателно. Миналата година имаше седмици, в които половината топ предавания бяха новини и публицистика, особено около локдауна, тази година въпреки сложната ситуация с пандемията и предстоящите избори, интересът към новините не е голям. Традиционно висока позиция заемат новините на бТВ, тези на Нова също са в топ 10, но дневните и късни емисии на основните телевизии имат само по един представител в класацията.

България търси талант и Забраненото шоу на Рачков остават фаворити на зрителите над 4 години, като подходящи за семейна аудитория предавания, които се излъчват уикенда и се гледат от всички.

Сравнението с предаванията, предпочитани от хората в активна възраст между 18 и 49 години показва, че макар и с друга поредност, любимите предавания са същите – Забраненото шоу на Рачков, Като две капки вода, Един за друг и България търси талант. По-голям интерес сред хората на 18-49 години се забелязва към късните новини, защото телевизионното им време започва по-късно и към по-динамични сюжети като сериала Братя или филма „Снайперист“.