Новият телевизионен сезон – „България търси талант“ и всички останали

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
 телевизионен сезон , „България търси талант“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В периода между 20 и 28 февруари стартираха повечето нови риалити формати и сериали на двете телевизии – Нова и бТВ. След първите епизоди и за цялата телевизионна аудитория 4+ години и за групата между 18 и 49 години лидер е „България търси талант“ с видимо по-високи резултати, особено за по-широката група зрители. Освен комуникацията за старта на предаването, в него беше излъчен и танцът на Наско, танцьорът със синдром на Даун, което със сигурност е довело и допълнителна аудитория.

Класирането за двете групи поотделно показва, че предпочитанията са идентични за първите три места, а след това подреждането е различно, като прави впечатление, че хората в активна възраст предпочитат сериалите и интересът им към „Братя“ и „Откраднат живот“ е голям, докато при зрителите 4+ години сериалите заемат от седма позиция надолу.

Преобладаващата аудитория на всички предавания е женска, но това е и профилът на телевизионната аудитория като цяло – жените гледат много повече телевизия. С по-голям интерес сред мъжете се ползват предаванията „Един за друг“ и „Кошмари в кухнята“, както и два сериала с криминален сюжет – „Братя“ и „Отдел издирване“.

Демографският разрез на аудиторията по местоживеене показва, че любимите на София предавания са „Като две капки вода“ и сериалите „Братя“ и „Отдел Издирване“. Жителите на малките градове са проявили най-голям интерес към сериала „Белези“, а живеещите в селата са представени най-добре сред аудиторията на „България търси талант“.

В предпочитанията по възраст се вижда, че хората в групата между 25-44 години са гледали най-много „Един за друг“, „Братя“ и „Отдел издирване“.

„Братя“ и „Отдел Издирване“ са фаворити и на работещата част от аудиторията, така че тези два сериала се очертават като фаворити на активните и по-млади работещи хора в София.