Седмица 9 – предпразнична

Средноседмичните рейтинги между 26 февруари и 3 март са стабилни спрямо нивата за тази година, но под миналогодишните.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 9 – предпразнична

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги между 26 февруари и 3 март са стабилни спрямо нивата за тази година, но под миналогодишните.

Този спад в средните рейтинги си личи и по топ програмите, където голяма част от позициите показват намаление спрямо предходната седмица.

На първо място остава форматът „Като две капки вода“, неизменен фаворит за всички зрители над 4 години. При групата по-млади зрители 18-49 години обаче лидер е Hell’s Kitchen. В подреждането на предпочитаните предавания няма големи промени в рейтингите, като любимите програми на зрителите запазват аудиторията си, а новите две за седмицата – „Кошмари в кухнята“ и „Есента на демона“ влизат в класацията, но не на първите десет места.

Предпочитанията на хората между 18 и 49 години са доста различни от тези на всички телевизионни зрители. Освен различния лидер, при по-младите зрители има много силен старт на „Кошмари в кухнята“ и „Есента на демона“. Също така се виждат и по-отчетливи разлики в рейтингите на някои от предаванията, което може да се дължи и на това, че след първия един или няколко епизода има загуба на интерес – това личи при „Като две капки вода“, „Един за друг“, „Любовни афери“, „Съни бийч“ и „Алфа“.

Различните предпочитания на зрителите могат да се тълкуват само като добър знак, че програмите на големите телевизии предлагат по нещо за всеки вкус. Тук влиза и БНТ със своя хит на сезона – сериала „Вина“.