Седмица 5 – студ и телевизия

Публицистичните програми продължават да се радват на висок интерес.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 5 – студ и телевизия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги в периода 30 януари – 5 февруари вървят нагоре и се приближават до миналогодишните. Промяната идва от ръст в гледаемостта на всички телевизионни групи, което показва, че повишеното гледане като време не е заради конкретно предаване или канал, а е обща тенденция, вероятно свързана и със студеното време навън.

Сред топ предаванията прави впечатление огромния интерес към „Стани богат“, като предаването от вторник е на второ място по гледаемост за зрителите над 4 години. На първите пет места са и новинарските емисии на бТВ и Нова, турският сериал по бТВ и „Защо, господин министър?“ с гост министърът на правосъдието Крум Зарков по темата за съдебната реформа и контрола върху главния прокурор.

За зрителите от 18 до 59 години подреждането е малко по-различно. На първите три места са предавания на Нова телевизия, като „Черешката на тортата“ е най-гледано. Тук също се забелязва много голям интерес към новините по двете телевизии, „Защо, господин министър?“ и „Стани богат“.

Публицистичните програми продължават да се радват на висок интерес. Най-видим е ръстът в рейтингите на предаването „На фокус“ с Лора Крумова, където гости са Иляна Раева, Атанас Атанасов и се обсъждат и други актуални проблеми. Вижда се ясно, че в последните седмици има много голяма динамика в глеаемостта на този тип предавания, което значи, че те не разчитат само па лоялна аудитория, а според темите и гостите се добавят или отдръпват и други групи зрители, които в телевизията следят актуалните теми на политическия и икономическия живот.