Седмица 42 – в огледалния свят

Средноседмичните рейтинги за периода са максимално близо до миналогодишните.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 42 – в огледалния свят

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 16-22 октомври са максимално близо до миналогодишните. Това съвпадение не е от сега, а продължава вече няколко месеца, в които средната гледаемост на зрителите над 4 години за двете години е почти идентична.

Тази близка до огледалната гледаемост може да има различни причини, едната е ниската динамика в поведението на панелистите, които се измерват, също и наситеността с възможната аудитория в посочения период, който не е сред най-активните за телевизията. Към края на годината би трябвало да видим по-високи резултати, дори ако приликите се запазят.

В подреждането на най-гледаните програми няма изненади. На първите места са както обикновено „Гласът на България“ и „Игри на волята“, като този път емисията новини на бТВ в сряда има толкова висок рейтинг, че заема второто място. Всички предавания на първите десет места имат по-голям рейтинг от миналата седмица, макар в някои случаи разликата да е незначителна.

Прави впечатление, че сряда е много силен дена за бТВ и в класацията освен вечерните новини в този ден влизат и „Лице в лице“, и „Стани богат“, и „Фермата“ и турския сериал.

Добрите рейтинги на предаванията в прайм тайма личат и на графиката, която ги разглежда в детайли. Особено силно се представя „Гласът на България“, като музикалният риалити формат натрупва аудитория и достига до най-високите си рейтинги от началото на сезона. Това напомня на успеха на „Като две капки вода“ по Нова телевизия през пролетта и е доказателство, че музикалните риалити формати, подходящи за цялото семейство и излъчвани през уикенда, са фаворит на българските зрители.