Седмица 36 – обещаващо начало

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 36 – обещаващо начало

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата от 4 до 10 септември отбелязва началото на новия есенен сезон за телевизиите, като в нея стартират повечето нови предавания и интересът на зрителите повишава нивата на средноседмичните рейтинги над тези от миналата година. Повишението не е голямо, тъй като ваканцията още не е приключила, времето е топло и общата гледаемост предстои да се повиши още повече.

При топ програмите обаче още от сега картината е много различна и много по-обещаваща от досегашната през лятото. В класацията влизат премиерите на много нови формати, които веднага отбелязват високи рейтинги. Първия брой на „Гласът на България“ заема първото място, измествайки традиционните летни фаворити – турския сериал и новините на бТВ. Следват „Игри на волята“, които впрочем са абсолютен фаворит за по-младата и активна аудитория между 18 и 49 години и в подреждането на предаванията за тази група са на първо място. Силен старт отбелязват и „Фермата“ и Masterchef, които попадат в челната десятка. На десета позиция е „С Рачков всичко е възможно“, на когото предстои да води трудна битка за зрители с „Гласа на България“.

Останалите нови позиции сред най-гледаните предавания са на завръщащите се през есента публицистични предавания като „Защо, господин министър?“, „На фокус“ и „Лице в лице“. Тръгват отноов и двете конкурентни предавания в късните следобедни часове „Стани богат“ и „Сделка или не“, като от самото начало и подобно на предишните сезони, „Стани богат“ има повече зрители и съответно по-висок рейтинг.

В класирането влиза и мача между Черна гора и България, излъчен по БНТ в неделя, както и новинарска емисия на националната телевизия от четвъртък. Класацията завършва с „Шоуто на Николаос Цитиридис“, но от предишните сезони при него тенденцията е да натрупва аудитория с времето и да повишава рейтингите си.