Седмица 31 – по-лятна

Гледаемoстта за периода 31 юли – 6 август се повишава и е леко над нивата от миналото лято.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 31 – по-лятна

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемoстта за периода 31 юли – 6 август се повишава и е леко над нивата от миналото лято. Разликата обаче е малка и не може да се каже, че променя общия тренд на занижена лятна гледаемост.

След големите жеги и лекото изместване на зрителския интерес и към по-ранните вечерни часове, виждаме завръщане към обичайните летни навици. Това личи по леко намаляващите рейтинги на предаванията в по-ранния прайм тайм като новините на Нова телевизия или „Черешката на тортата“ – предпочитани от градското население вечерни предавания, които са загубили част от аудиторията си през седмицата заради по-дългите вечери на открито.

Фаворитите за цялата аудитория над 4 години си остават непроменени – турския сериал и новинарската емисия на бТВ. Интересен факт е, че ако двете топ програми в класацията са от понеделник, то в класацията за хора между 18 и 49 години водят две предавания, излъчени в петък по Нова телевизия – „Новобранецът“ и „Черешката на тортата“.

В сравнение с миналата седмица най-видима е разликата в рейтинга на „Маскирания певец“ в неделя. След голям скок в интереса на зрителите, в неделната вечер на 6 август предаването е събрало доста по-малка аудитория. От една страна това е повторение на вече излъчван сезон и затова тръпката от неизвестното не е фактор при проследяването на състезанието, тъй като резултатът е известен. По-важното е обаче, че на гърба на риалити формата по бТВ е излъчван комедиен филм „Как да бъдеш латино любовник“, подходящ за цялото семейство и той е събрал зрители включително и от тези, които иначе гледат „Маскирания певец“ и това личи от рейтинга му, доста по-висок от този на филма миналата седмица.

Прави впечатление и все по-намаляващия брой оригинални предавания в най-гледаното вечерно време, като телевизиите залагат на повторения, чуждестванни сериали и филми, в очакване на новия сезон след по-малко от месец.