Седмица 2 – малко по-различна 2024 година

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 2 – малко по-различна 2024 година

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 8-14 януари за зрителите над 4 години са малко по-високи от миналогодишните. Добро е началото и за групата зрители 18-49 години, където също резултатите са стабилни.

Разликите спрямо миналата година личат веднага при топ предаванията. Голямата промяна в прайм тайма на бТВ, където на мястото на турския сериал се излъчва играта „Кой да знае?“, изглежда засега като сполучлив ход, защото предаването е начело на класацията с най-гледани предавания за зрителите над 4 години.

В класацията се вижда, че повечето предавания имат по-ниски рейтинги спрямо предишната седмица. Това има няколко обяснения. При филмите определящо е заглавието и когато филмът е популярен, тогава и рейтингите са по-високи. От друга страна популярните, но прекалено често излъчване филми не винаги могат да привлекат аудитория и това се вижда по „Новобранецът“ или съботния вечерен филм по бТВ – миналата седмица в същия часови слот е излъчван „Войната с дядо“, който се е справил по-добре по отношение на гледаемостта, може би защото е подходящ за цялото семейство. За останалите предавания причините могат да са различни – например в 120 минути Михаил Билалов е гостувал след обявеното оттегляне от „Стани богат“, което със сигурност е увеличило интереса към предаването.

В класацията отново присъства сериала „Вина“ по БНТ. Сериалът явно е спечелил зрители, които го следят вече втора седмица, защото влиза и в топ 25 предаванията за групата 18-49 години, като за тези зрители и емисията на „По света и у нас“ в неделя е сред топ програмите, очевидно защото зрителите са превключили телевизора на БНТ по-рано.