Седмица 19 – политическа телевизия

Тази година досега няма нито една седмица, в която средната гледаемост да е била толкова над миналогодишната.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 19 – политическа телевизия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Рейтингите за периода 8-14 май са рекордно по-високи от миналогодишните. Тази година досега няма нито една седмица, в която средната гледаемост да е била толкова над миналогодишната. Факторите за това са комплексни, като от една страна е нестабилното време, а от друга още по-нестабилната политическа ситуация, която привлича зрители към екрана. Повишението в рейтингите се вижда не само за зрителите 4+ години, но и за по-малко гледащи телевизия възрастови групи като 18-49, които също имат видим ръст в средноседмичната гледаемост спрямо 2022 година.

Класацията с топ предаванията не предлага големи изненади. „Като две капки вода“ остава начело, като постепенно увеличава рейтингите си. Hell’s Kitchen е на трето място, но за зрителите между 18 и 49 години отново измества „Като две капки вода“ от лидерското място. Другите програми с по-големи промени в рейтинга спрямо миналата седмица са филмите, при които заглавието и актьорите влияят много силно на интереса. Новините и публицистичните предавания също повишават рейтингите си и това е обяснимо с оглед политическата ситуация в момента.

Рейтингите на публицистичните предавания ясно показват тенденцията към повишаване на интереса към този вид съдържание. Начело е „На фокус“ с Лора Крумова, която е обхванала най-важните теми от седмицата – казуса с главния прокурор, убитите деца по пътищата и съставянето на правителство. Всички други предавания на политически теми също бележат ръст в рейтингите си, което потвърждава големия интерес към тези теми.