Lacoste и Polaroid с носталгична колекция и кампания в стила на 70-те

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Последната година, в която всички имаме нужда от повече цветно настроение, обяснимо насочи вниманието към ретро колекции и отминали времена – носталгията носи утешение. Така се ражда и колаборацията между Lacoste и Polaroid. За първи път прочутите цветове на Polaroid стават част от дрехите с крокодилчето.

Вече почти 70 години Polaroid запечатва щастливите моменти, а през 1963 година, след изобретяването на моменталния цветен филм, е създадено и логото в синьо, зелено, жълто, оранжево и червено.

Кампанията на тази специална колекция е снимана в Марсилия от фотографа/режисьор Саймън Шмит. На фона на индустриални пейзажи и с много естествена светлина, екип от танцьори и скейтъри демонстрира моделите. Цветовете на клипа са променени така, че да напомнят стари полароидни снимки, а движенията са забавени, за да са като стоп кадри, всеки един перфектен за снимка. Lacoste и агенцията им ВЕТС избират изпълнители на jooking – танц с особени движения, които отлично подхождат на естетиката на кампанията, която е заснета буквално кадър по кадър. Цветовете на дъгата присъстват във всеки кадър и го превръщат в тържество на ритъма и свободата.

Колекцията на Lacoste и Polaroid ще се продава от 17 март, като цветовете на логото на Polaroid в XXL мащаб ще превземат магазините и витрините. Филмът ще бъде разпространен в социалните мрежи, заедно с кадри от снимките и интересни сцени зад кадър.

Продукцията е на Iconoclast, арт директор е Julien Vergne, криейтив директори са Olivier Aumard, Aurelie Scalabre.