Печеливша серия – рекламата на Noah X Puma

Колаборацията на двете модни марки, която преобръща конвенциите.

от Redlink
Печеливша серия – рекламата на Noah X Puma

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

PUMA и NOAH обединяват сили в новата си модна колаборация, преоткриваща класиката и привличат погледите и вниманието на световните медии с най-новата си кампания, в която голотата е новото статукво.

Партньорството между двете модни марки внеся нов обрат в света на спорта и стила, отдавайки почит на емблематичния стил от 70-те години на миналия век. Облеклото в тази колекция се отклонява от днешното ултра-технично облекло и се гмурка с главата напред в характерната за iзточното крайбрежие на САЩ спортна естетика на NOAH. Колекцията възражда легендарната обувка PUMA Star - силует, който NOAH са невероятно горди да въведат отново. Тази обувка с ограничено издание е намигване към 1970 PUMA Wimbledon - класически стил на корта, който излъчва елегантност, вдъхновена от тениса.


В основата на кампанията „Dare to Unbare”, създадена от Chandler Creative да отпразнува старта на колекцията Puma x Noah, има интересна идея: можете да се впишете или да се откроите (с гамата Noah x PUMA, разбира се). Но за да се предаде тази идея, Chandler Creative използват един феноменално изобретателен разказ, в който преобръщат с главата надолу сценарий, който сме виждали от време на време на спортни събития – притичването на гол човек по терена (т.нар. Streaking).

Във видеото „Winning streak“ (Печеливша серия) се развива по време на тенис мач, който изглежда сякаш се развива през 70-те или 80-те години, където всички - играчите, публиката и дори охраната - са голи. По време на разгорещен момент в мача мъж, дързък „стрийкър“, облечен в най-новата линия дрехи на Puma и Noah, изтичва на корта. Гневни фенове започват да крещят на мъжа, докато охраната се опитва да го преследва из стадиона. Сред вълнуващото преследване от страна на служителите по сигурността, това причудливо приключение поддържа нещата забавни с вкус.


Режисиран от Brian Billow и експертно заснет от обектива на Франческо Назардо, клипът в основата на кампанията предизвиква обществените очаквания и приканва хората да прегърнат своето уникално себеизразяване чрез модата. Главният творчески директор на Chandelier Creative Майкъл Сканлън казва: „Работата на Брайън красиво предизвиква начина, по който виждаме света, и с този филм искахме да бъдем малко поетични, но непочтителни. Определено с намерението да накараме хората да мислят и да се усмихват.“.

Рекламата на Noah x PUMA предизвика широк отзвук в социалните медии, като някои потребители изтъкват, че идеята е изключително подобна на реклама от 2002 г. за спортното облекло на Athletic Club.

Някои хора виждат тази реклама като унизителна и обидна, осъждайки създателите ѝ за показването на голота. Въпреки това PUMA и NOAH твърдят, че това сътрудничество разширява границите на обществените норми и насърчава хората да празнуват своето ясно себеизразяване чрез модата.