Жените предпочитат Instagram и TikTok, мъжете - YouTube

от Redlink
Жените предпочитат Instagram и TikTok, мъжете - YouTube

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Повече от половината от потребителската база на Instagram и TikTok са жени, докато аудиторията на YouTube е съставена повече от мъже, сочат данните на компанията за маркетинг управление HypeAuditor.

В Instagram 53,6% от потребителите са жени и 46,4% са мъже. Тази разлика се увеличава още повече за TikTok, където 56,8% от аудиторията е от жени.

YouTube обаче се различава от тях и аудиторията му съдържа повече мъже, отколкото жени - 56,6% са мъжете и 43,4% жените.

Освен това аудиторията на YouTube е по-равномерно разпределена между възрастовите групи. Най-големият сегмент за Instagram са хора на възраст от 25 до 34 години, докато TikTok е по-ориентиран към 18 до 24 годишни.

Социалните платформи могат да ангажират по-широка и различна от сегашната аудитория чрез нови партньорства за създаване на съдържание и като предлагат на потребителите нови възможности за взаимодействие помежду им.

Проучването на WARC сред над 1000 маркетинг специалисти установява, че около половината ще похарчат повече за YouTube, Instagram и TikTok тази година. Инвестициите са подпомогнати от растежа на продажбите в социални мрежи, тъй като марките се надяват да убедят потребителите си да направят покупка в социалните медии. Оригиналното и креативно съдържание също става все по-важно за марките, използващи тези платформи.