Забраненото е най-сладко

Новата кампания „Забраненият сайдер“ на La Prohibida с кавър на тинейджърския химн на испаноезичния свят от 70-те ‘Soy Rebelde“

от Redlink

През 1971 г. Jeanette създава песента „Soy Rebeldе“ (Аз съм бунтар), която става химна на едно цяло поколение в Испания и испаноговорящите страни по света. Композирана от Мануел Алехандро ‘Soy Rebelde’ става номер едно в испанските музикални класации, въпреки опитите за цензурирането ѝ от властта на Франко. А година като тази 2020, в която понятия като свобода и права стават все по-комплицирани, е много подходящ момент да „пеем и да се смеем и да чувстваме само любов“, както се казва в песента на Jeanette.

La Prohibida (Забраненият сайдер)-нова марка сайдер, лансирана на пазара в Испания от Mahou-San Miguel, решават да използват тези стихове в рекламната си кампания, за което разчитат на колаборация с La Bien Querida. Изпълнителката от Билбао записва своя нова версия на известната песен, макар че тя обикновено не прави кавъри. Така новата,тъмна и епична версия на „Soy Rebelde“ е в основата на рекламната кампания за La Prohibida. Рекламата е силно въздействаща и разширява границите на социалните конвенции и табута по най-провокативен начин, но с елегантна естетика.

С лозунга "Не цензурирайте чувствата си" тази реклама показва замъглени моментите в живота, които пораждат чувства. Какво провокира чувствата? Поезията, пеперудите или совбодата? Рекламата на La Prohibidа изследва какво провокира чувствата без да навлиза в територията на сантименталността. Независимо дали става дума за хранене, изкуство, природа или друг човек, страстта е навсякъде около нас. В клипа проблясъците на емоции са цензурирани и това дава поглед на зрителя върху нещата, които карат героите да се чувстват совободни хора. Страстите са различни от човек на човек и Soy Rebelde е свързана с емоциите, без да е безразлична или твърде емоционална.

Режисьор на рекламата "Soy Rebelde" е Барбара Фаре от CANADA Барселона - една от водещите продуцентски компании в Испания, и мениджър на успешния сериал „La Casa de Papel“. Идеята за реклмата е на испанската агенция & Rosás, чието мото „Всичко е реклама“ изглежда особено подходящо за концепцията на La Prohibida.