Йорг Риоми официално е обявен за най-новия член в „Залата на славата“ на фестивала Golden Drum

Йорг Риоми, главен творчески директор на Publicis Groupe Централна и Източна Европа ,се присъединява към избраната от фестивала Golden Drum група от визионери и мечтатели, които са се борили със страст и хъс за прогреса на творческата индустрия.

от Redlink
Йорг Риоми официално е обявен за най-новия член в „Залата на славата“ на фестивала Golden Drum

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Създадена през 2010 година, виртуалната стена в „Залата на славата“ на Golden Drum е запечатала имената на велики мъже и жени, които чрез професионалната си кариера и личния си живот са повлияли над творческите умове и души. Всеки нов член трябва да бъде одобрен и приет в „Залата на славата“ от съществуващите членове.

Йорг Риоми е германо-италиански творчески лидер, базиран в Букурещ, Румъния.

Като главен творчески директор на PublicisGroupe ЦИЕ, той наблюдава творческата работа на творческите агенции на групата на 14 пазара. Той е и главен творчески директор на PublicisGroupe Румъния, както и член на комитета Глобални продукти (Global Product Committee (GPC)) на Publicis, LeoBurnett и Saatchi&Saatchi.

Преди настоящата си роля той е бил част от Saatchi & Saatchi в Рим, Сан Хуан (Пуерто Рико), Букурещ, Франкфурт и Берлин, както и съвместен творец за няколко големи проекта в мрежата на компанията в Мадрид, Амстердам, Париж, Копенхаген, Женева, Брюксел, Милано, Ню Йорк и други.

Йорг силно вярва, че творческите и рекламни фестивали са фундаментални за рекламната индустрия, защото поставят основите на качествените идеи и награждават иновациите. Той е оставил забележителна следа в Golden Drum. През годините е вдъхновил и захранил креативността като говорител и член на журито на фестивала. Печелил е титлата „Творчески директор на годината“ и е помогнал на Publicis да вземат престижната награда „Мрежа на годината“ през 2021 г. Познат е като страстен, трудолюбив и всеотдаен творчески лидер, който вярва, че няма нищо невъзможно.

"Ако някой ми беше казал това, когато пристигнах за пръв път в Румъния преди 15 години като млад копирайтър, никога нямаше да му повярвам. За мен, да се присъединя към такава уважавана плеяда от колеги, е истинска чест. Това е и страхотно доказателство, че в работата, както и в живота, винаги е от решаващо значение да не слушаш стандартните напътствия, а по-скоро да правиш нещата със страст, да поемаш рискове и да стигаш до край. Защото това е мястото, където се случва магията.“, споделя Йорг Риоми.

Работата на Йорг му носи повече от 300 награди, включително множество Гран При и златни отличия на всички основни рекламни фестивали като D&AD, Cannes Lions, One Show, Clio, LIA, Eurobest, Golden Drum, ADC. Йорг е изключително горд носител на D&AD Black Pencil.

През последните години е бил част от екипа зад тематичната глобална кампания Moldy Whopper на Burger King, която е определена като №1 най-награждавана рекламна кампания в света от WARC 2021.

Преди това, довежда Publicis Румъния до почетната титла „Агенция на годината“ на GoldenDrum 2016.

Той е класиран като седмия най-награждаван главен творчески директор в света от класацията The Drum 2021, както и за творчески директор на годината фестивала Golden Drum 2021.

Йорг е бил част от няколко международни журита, сред които Cannes Lions 2017, Dubai Lynx 2018, London International Awards 2019, One Show 2020, D&AD 2021. Бил е и регионален председател за Европа и глобален съдия на Andy’s 2022.

Йорг продължава да вярва в променящата света сила на идеите, и че няма нищо невъзможно.

Йорг Риоми е един от лекторите на ФАРА 2022. Неговата лекция "Why win? How to avoid turning ad festivals into „awards for awards sake" можете да видите и чуете на живо в Пловдив на 10.06.2022г. от 11:00.