Wunderman Thompson представи своя собствена метавселена на CES

Метавселената на Wunderman Thompson изследва как виртуалните и физическите реалности могат да се сближат в елементите на метавселената, които ще оформят бъдещето ни и ще променят начина, по който правим бизнес

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson
Wunderman Thompson представи своя собствена метавселена на CES

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С карантинните мерки, принуждаващи хората да прекарват повече време в дигитална среда, концепцията за метавселената придоби изключителна популярност през последната година. Тя се превърна и в гореща тема за тазгодишното изложение Consumer Electronics Show 2022(CES) – най-влиятелното технологично събитие в света.

Тъй като все повече и повече марки експериментират с метавселената, по време на CES, Ема Чиу - глобален директор на Wunderman Thompson Intelligence - представи нова виртуална среда, в която клиентите на агенцията да могат да усетят от първа ръка възможностите, които футуристично пространство на метавселената предлага.

Глобалната комуникационна мрежа планира да предложи на клиентите си непрекъснати възможности да изпитат персонализираната платформа и други иновации като част от тяхната мисия да вдъхновяват растежа на амбициозни марки.

Метавселената на Wunderman Thompson, създадено в партньорство с платформата за метавселена Odyssey, ще изследва как виртуалните и физическите реалности могат да се сближат в елементите на метавселената, които ще оформят бъдещето и ще променят начина, по който правим бизнес. Изживяването с брандираната метавселена изследва метатенденциите, които влияят на потребителите чрез създаването на MetaLives, MetaSpaces, MetaBusiness и MetaSociety.

„Вдъхновяващи павилиони“ също са поставени в метавселената, за да предоставят на потребителите контекстуална информация за преживяването и прозренията от скорошния доклад на Wunderman Thompson Intelligence „Into the Metaverse“.

Кратък видеоклип, публикуван предварително, демонстрира как пространството може да се използва за всичко – от виртуални магазини до оживяването на прости игри и потапянето на потребителите в сцени от природата чрез техните аватари.

„Тук наистина можем да започнем да показваме на клиентите как нашите виртуални и физически реалности могат да се сближат и да изследваме елементите на метавселената, които ще променят начина, по който правим бизнес“, казва Ема Чиу, глобален директор на Wunderman Thompson Intelligence.

Платформата използва услугата за стрийминг на пиксели на Odyssey, за да направи средата на метавселена достъпна от всяко мобилно или настолно устройство, дори без потапящо оборудване като очила и слушалки за виртуална реалност или външни контролери.

Наоми Трони, глобален директор по маркетинг и растеж в Wunderman Thompson, казва: „Искахме наистина да проучим тази интересна нова граница в изживяването на клиентите и какъв по-добър начин да говорим за метавселената, освен в самата метавселена. Ема е истински лидер в тази област, така че е вълнуващо да може да сподели разговора си за CES с клиенти и партньори, които не могат да стигнат до Лас Вегас тази година."

Тази година множество изложители и посетители на CES се оттеглиха от участие в изложението, заради нарастването на случаите на Covid-19 в САЩ и по целия свят. Затова и самата конференцията разчита повече на виртуалната среда. Всъщност Wunderman показват, че средата на метавселената се е удобен начин за взаимодействие с клиенти, които са избрали да не присъстват на тазгодишното CES шоу.