Visa и четирите посоки на метавселената

„Първо се опитахме да сегментираме видовете Metaverse. Няма само един“

от Redlink
Visa и четирите посоки на метавселената

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Компанията за разплащания Visa се стреми да разбере различните видове метавселена, докато изработва стратегията си в тази област и вярва, че в метавселената има четири основни пространства, които марките потенциално могат да изследват.

Фреди Ковингтън, SVP на Visa и глобален главен бранд директор, обсъжда тази тема на събитие от LIONS Marketers Series, проведено от LIONS.

Първият въпрос, на който трябва да се отговори по отношение на метавселената, отбеляза Ковингтън, е измамно прост: „Какво е това нещо?“

За да отговори на този въпрос, Visa Consulting & Analytics, консултантската част на фирмата, изготвя доклад, който има за цел да внесе по-голяма яснота относно тази дигитална среда.

„Първо се опитахме да сегментираме видовете Metaverse. Няма само един“, казва Ковингтън.

Различните видове метавселена според Visa

Въпреки че отбелязва, че метавселената ще продължи да се развива, докладът на Visa използва рамка на „Фондацията за изследвания на ускорението“, организация с нестопанска цел, за да оформи своето мислене.

Нейната схема идентифицира четири типа метавселена: Разширена реалност; Технология за „Животозаписване“, която помага на хората да проследяват и споделят опит; „Огледални светове“, които дигитално пресъздават и разширяват реалността; и Виртуални светове.

В основата на тези преживявания са нови модели на съдържание (двупосочни и потапящи), нови платформи (като услуги за игри Roblox и Fortnite) и нова инфраструктура (като слушалки за виртуална реалност и блокчейн).

Следващите стъпки според Visa.

След като очертае пейзажа, Visa може да започне да разглежда по-широк спектър от стратегически съображения.

„Тогава се опитваме да свържем: Къде живее най-ценната ни публика в тези пространства? Къде бихме могли да ги намерим? Кои са темите, които биха им били интересни, за да се ангажираме с тях?“ казва Ковингтън.

Налични са множество опции, било то създаване на брандирана игра за забавление на потребителите или разгръщане на финансово-образователни ресурси, които да помогнат на хората да научат повече за управлението на парите.

От съществено значение е търговците да обмислят „какво да правят“ и „какво да не правят“, докато напредват в тази нова дигитална вселена, отбелязва Ковингтън.

„Осъзнаваме, че има различни типове Метавселена и съответно различни отправни точки към нея, което след това ще ни помогне да разберем на какво ниво искаме да се ангажираме.“ – завършва Фреди Ковингтън, SVP и глобален главен бранд директор на Visa.