Световни имена ще журират на White Square 2021

Седем международни съдийски състава и Grand Jury ще присъждат наградите на един от най-големите творчески фестивали в Европа

от Redlink
Световни имена ще журират на White Square 2021

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Един от най-големите творчески фестивали в Европа – международният рекламен фестивал White Square, приема заявки за участие.

Фестивалът е насрочен за 9-11 юни в Минск, Беларус. Годишно във фестивала има над 1000 участници от повече от 30 държави, включително Германия, Франция, Швеция, Италия, Испания, Русия, Беларус, Украйна, Полша, Унгария, Словения, България, Румъния, Турция, Балтийските страни, Армения, Грузия, Казахстан, Узбекистан и др. През предизвикателната 2020 г. White Square се проведе в онлайн формат, което дори разшири географията на участниците със заявки от САЩ, Перу, Бразилия, Чили, Кипър и Китай.

Заявки за участие в конкурса се подават на официалния сайт adfest.by.
До 28 февруари на участниците се предоставят специални, по-ниски такси за участие.

Конкурсната програма на фестивала се състои от 129 подкатегории, групирани в 7 основни категории, покриващи целия комуникационен спектър:

Creativity: Film, Print, Radio & Audio, Outdoor, Integrated, Branded Сontent & Entertainment.
Branding: Communication Design, Packaging Design, Digital & Interactive design.
Marketing: Brand Experience & Activation, PR, Direct, Innovations.
Marketing Effectiveness
Media: Channels, Excellence in Media, Media Campaign.
Digital: Digital, Mobile, Creative Data.
Craft: Film Craft, Print & Outdoor Craft, Excellence in Radio & Audio.

Повече за конкурсните категории на White Square може да видите тук.

Журито на White Square 2021 ще бъде съставено от творчески и арт директори и топ мениджъри на водещи международни агенции, които оглавяват класациите за креативност на своите пазари – лица със световно признание в рекламата от повече от 30 държави, притежаващи тонове престижни фестивални награди, включително многобройни Cannes Lions и богат опит в журирането на най-големите творчески фестивали по целия свят.

Заявките White Square 2021 ще бъдат оценявани от седем състава на жури за всяка една от основните категории и специален екип на Grand Jury, състоящ се от председателите на всички журита.

Съставът на журито на фестивала все още се формира, но вече е потвърдено участието на Мерли Джейми – глобален президент на Dentsu Mcgarrybowen Philippines, Лили Жианг – групов творчески директор на Cheil Worldwide, Андрей Губалдулин - основател и творески директор на Voskhod, Кори Круз – творчески директор на Wunderman Thompson Сингапур, Ергин Бинюлд – главен творчески директор на Havas Creative Group Turkey, Алексей Федоров, изпълнителен креативен директор на BBDO Москва, Маркус Даубенбухел – управляващ творчески директор Ex Scholz & Friends Germany, Дмитрий Аполенис – творчески директор, AIDA Pioneer, Панчо Касис – партньор и глобален главен творчески директор на DAVID и Хавиер Есклуса Триас – основател и главен творчески директор и графичен дизайнер на Twopots Design Studio, Испания.

Журирането на всички категории ще се проведе в началото на юни, а всички номинирани заявки ще бъдат достъпни на уебсайта на фестивала. Носителите на златни, сребърни и бронзови награди ще бъдат обявени на церемонията по награждаването на 11 юни.

Освен конкурсната програма, White Square 2021 ще включва и бизнес и образователна програма в рамките на три поредни дни – 9, 10 и 11 юни, с над 80 майсторски класове, лекции, семинари, дискусионни панели, токшоута, посветени на най-новите тенденции в маркетинга, рекламата, творчеството, брандинга, дигиталната реклама и медиите. Акредитирани участници ще могат да открият ефективни комуникационни решения и да проучат успешни инструменти и лайфхакове в маркетинга, които са полезни на различни пазари.

Пълната програма на White Square 2021 предстои да бъде обявена скоро.