Spotify ще си партнира с Integral Ad Science за подкастите в платформата

Целта е да се внесе прозрачност и увереност за рекламодателите и да се гарантира безопасността на съдържанието.

от Redlink
Spotify ще си партнира с Integral Ad Science за подкастите в платформата

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Време е компаниите да разработят инструменти за отчитане на безопасността на съдържанието чрез проверка от трета страна, което ще е в интерес на подкаст индустрията, след период на енергично проучване в тази посока.

Плановете за безопасност на марките в Spotify следват последиците от сагата с водещия Джо Роган през февруари, в която Spotify беше осъден за това, че е позволил на подкастъра да разпространява дезинформация за Covid.

Приходите от подкаст реклами се очаква да достигнат невероятните 4 милиарда долара до 2024 г., като почти утроят приходите от над 1 милиард долара през 2021 г. Тъй като подкастингът продължава да нараства експоненциално, с това се увеличават и опасенията за безопасността на съдържанието, а от там и на марките рекламодатели. Джули Кларк, глобален ръководител на иновациите за рекламни приходи в Spotify, го определя като следващото голямо предизвикателство, което Spotify трябва да преодолее.

Spotify и IAS първо ще трябва да проучат как може да се потвърди, че дадена реклама е била излъчена в правилно подкаст съдържание. Резултатите от това изследване ще бъдат използвани за създаване на инструмент за безопасност на марките. Няма индикация от Spotify кога инструментът ще бъде наличен.

Според Кларк целта на инструмента е „да даде на рекламодателите увереност, че техните послания се чуват на правилното място, като същевременно е в синхрон с решенията за позициониране в подходящ контекст, които вече имаме на пазара“.

Медийната агенция UM Worldwide също е свързана с проекта и ще бъде първата холдингова компания, която тества решението. За изграждането на инструмента Spotify ще използва своите данни от първа ръка, които след това ще бъдат проверени от независимите решения за анализ на IAS.

Глобалният главен медиен директор на UM Worldwide, Джошуа Лоукок казва, че предвид увеличените инвестиции в аудио медиите „без начин да се потвърди правилното позициониране на марката в контекста на предаванията, рекламодателите ще продължават да се колебаят“. Лоукок добавя, че фазата на тестване от страна на UM Worldworld "гарантира, че нуждите на рекламодателите ще бъдат адресирани от самото начало".