Слави Трифонов, телевизия 7/8 и изборите

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Слави Трифонов, телевизия 7/8 и изборите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

На политическата сцена Слави Трифонов винаги ще остане свързан с телевизионната си биография. Кариерата му в телевизиите в България е забележителна, увенчана от собствената му телевизия 7/8.

Сред портфолиото от десетки, ако не и стотици канали, които повечето домакинства в България получават като част от пакетите на доставчиците си, телевизия 7/8 е една от по-малките кабелни телевизии. Незначителна част от тези малки телевизии са платени, основно се доплаща за спортните канали, тъй като тяхното съдържание е много скъпо и трудно може да влезе в базовите пакети. Освен това запалянковците са готови да плащат за своята страст.

Телевизията на Слави Трифонов струва съвсем символичната – като стойност и като име - сума от 78 стотинки, но това не допринася за запазване на аудиторията й през последните месеци.

Как изглеждат рейтингите на телевизия 7/8 в светлината на парламентарните избори, проведени у нас на 4 април и 11 юли. До първите избори динамиката на гледаемост на телевизията е подобна на тази миналата година. Впрочем, околоизборно телевизията е безплатна, но това не е увеличило значително интереса към нея.

След първите парламентарни избори рейтингите на 7/8 падат и са доста под миналогодишните, независимо от победата на партията на Слави Трифонов през юли.

Какво означава това – че онлайн и във фейсбук проявите на Слави Трифонов вероятно се следят от далеч повече хора, отколкото на екрана на телевизора. Цялото съдържание на 7/8 се качва своевременно онлайн, а в социалните мрежи също могат да се проследят важните предавания, така че в удобно за тях време зрителите да се запознаят с интересуващото ги съдържание. Сегашната система за измерване на телевизионни аудитории не позволява да се измери кумулативно (заедно) аудиторията на телевизионното и онлайн съдържание, така че за истинското покритие на телевизия 7/8 може само да се гадае.