Седмица 9 – Рачков започва

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
шоуто на Рачков,

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата от 1 до 7 март отбелязва лек ръст в средноседмичните рейтинги, като основно това се дължи на празничния ден 3-ти март и уикенда.

В топ предаванията за групата зрители 4+ години – широката група, за която се измерват рейтингите в пипълметричната система – водещата програма продължава да е „България търси талант“.

За разлика от премиерното предаване на формата миналата седмица, което имаше рейтинг 21 и се различаваше значително от следващите програми в класацията, сега рейтингът му е по-нисък и се доближава до този на следващите непосредствено две програми – „Забраненото шоу на Рачков“ и „Като две капки вода“. Стартът на новия сезон по двете големи телевизии Нова и бТВ нарежда в класацията с топ програми всички нови риалити формати и сериали и през тази седмица нито едно заглавие от БНТ не успява да се класира в топ 25. От двете телевизии Нова телевизия има повече на брой успешни предавания в топ 10, макар че на първа позиция е програма на бТВ, както и неизменните лидери на зрителския интерес – „Безмилостен град“ и новините по бТВ си остават на челни позиции.

След седмици на анонси и очакване, първият брой на новото шоу на Димитър Рачков е факт. Още с първия си епизод, „Забраненото шоу на Рачков“ заема второ място след „България търси талант“ в предпочитанията на двете групи – и 4+ и 18-49 години.

Сред демографските характеристики на аудиторията прави впечатление, че шоуто на Рачков е най-предпочитаното от софиянци и жители на големите градове предаване, както и че 40% от зрителите са в активна или младежка възраст – под 44 години.