Седмица 7 – имаме победител

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 7

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С настъпването на новия телевизионен сезон рейтингите за седмицата 15-21 февруари отбелязват видимо по-добри резултати от същата седмица през 2020 година. Ръстът обаче не е равномерен по дни, както се вижда от графиката по-долу.

На 20 февруари, в неделя, стартира първото от поредицата премиерни заглавия в края на февруари – „Един за друг“ по Нова телевизия с водещ Емо Чолаков. Сред предаванията, гледани от зрителите в активна възраст между 18 и 49 години, то веднага заема първата позиция, при това с преднина от няколко рейтинг точки пред втория в класирането.

Анализът на най-гледаните предавания от цялата телевизионна аудитория, сравнен с този за 18-49 годишните, показва различно подреждане и непоклатимото лидерство на турския сериал в прайм тайма на бТВ. Един за друг стартира от трето място в топ предаванията, което е отличен резултат имайки предвид, че видимо поведението на зрителите е доста консервативно и прайм тайм предаванията по бТВ – сериала и новините - остават на водещи позиции.

Друго предаване, което обяснимо заема висока позиция в класацията за седмицата е „Неразказано в историята“ по бТВ, което е на девето място за широката група зрители и на 12-та позиция за тези 18-49 годишни. Темата му е за гроба на Левски.