Седмица 6 – филми и Юксел Кадриев

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 6 – филми и Юксел Кадриев

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За втора поредна седмица, между 8 и 14 февруари, рейтингите на телевизиите следват миналогодишните за същия период.

Въпреки общото съвпадение в интереса към телевизиите, в рейтингите по предавания има интересни разлики спрямо миналата седмица.

В период без риалити формати и нови сериали, филмите остават във фокуса на вниманието и когато заглавията са по-атрактивни, аудиторията им се повишава значително. Така през изминалата седмица виждаме голям ръст за вечерния филм по бТВ в неделя, както и за съботния филм по Нова телевизия, включително и този в късните часове на съботния ден, който влиза в класацията на предпоследно място. Видим ръст има и в рейтинга на предаването Търси се по бТВ, където гост е бил Юксел Кадриев.

Сравнението между предпочитаните предавания за общата ТВ аудитория на възраст 4+ и хората между 18-49 години показва обичайните разлики в предпочитанията. Първата група гледа повече бТВ, а втората – Нова телевизия. Значителни разлики има във всички дневни предавания, които по обясними причини не се гледат толкова от хората в активна възраст, които ходят на работа, докато широката група зрители, в която влизат и пенсионерите, гледа доста дневна телевизия. За поредна седмица с добри резултати и за двете таргет групи се отличава Последният печели по БНТ.