Седмица 5 – Déjà vu

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 5 – Déjà vu

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Първата седмица на февруари – от първи до седми – изглежда като повторение на тази от миналата година. Това личи както от еднаквата средноседмична гледаемост на всички телевизии, така и по средните рейтинги по часове.

Изравняването на гледаемостта във всички часове с малки изключения се дължи на общия спад на рейтингите до миналогодишните нива, като и в двете години имаме сходна преходна програма на големите телевизии в очакване на новия сезон. Не е за пренебрегване и топлото време като фактор – хората излизат за разходки навън повече от обичайното за сезона в една необичайно слънчева седмица и това е вероятна причина за намалението в средните рейтинги на дневните предавания, които устойчиво стояха по-високи от миналогодишните в последните седмици.

Усещане за вече позната класация има и от вглеждането в топ позициите на предаванията през седмицата, където на първите четири места са турския сериал и новините на бТВ , Черешката на тортата по Нова и румънския сериал по бТВ. Все по-високо се изкачва състезанието Последният печели по БНТ и в момента е на тринадесето място в класацията.

В подреждането на най-гледаните предавания за хората между 18-49 години първите пет позиции отново са идентични на тези от миналата седмица, като Под прикритие се качва една позиция нагоре.

Независимо от малко по-ниските стойности на средноседмичните рейтинги, както и от по-ниските рейтинги на предаванията в Топ 25, телевизията запазва високи зимни нива на гледаемост и остава основното развлечение в ситуацията на ограничителни мерки, без значение колко познати и повтаряни филми и предавания излъчва.