Седмица 46 – президентският дебат

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 46 – президентският дебат

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През седмицата между 15 и 21 ноември и преди втория тур на президентските избори, дебатите между двамата кандидати са най-гледаното предаване след „дежурните“ топ четири предавания.

Средноседмичните рейтинги се покачват, но все още са малко под миналогодишните нива по същото време.

Динамиката на най-гледаните предавания е положителна за повечето програми в топ 25 класирането. Най-гледаното предаване е „Гласът на България“, като в седмица 46 са излъчени два броя от музикалното риалити и с по-висок рейтинг е епизодът в понеделник. На второ място е новинарската емисия, която в тази седмица измества турския сериал заради многото политически новини. На четвърто място е "Фермата" и непосредствено след нея е дебатът между Румен Радев и Атанас Герджиков, излъчван по БНТ. В топ десет попада и още едно политическо предаване – отразяването на балотажа от бТВ, докато същото изборно студио на Нова телевизия се представя малко по-слабо.

Сред предаванията в прайм тайма прави впечатление много силния сезон на „Кошмари в кухнята“. Рейтингът на „Гласът на България“ тук е усреднен между двата излъчени епизода и затова е по-нисък от този на броя в понеделник, който е начело на седмичната класация. Рейтингите на всички предавания са стабилни, като при „Последният печели“ по БНТ се вижда тенденция към ръст, но предстои да се види дали това е ефект от по-високия зрителски интерес към националния канал заради политическото съдържание в него.

При политическите предавания лидер е „Лице в лице“ с много висок рейтинг за броя си в понеделник, когато при Цветанка Ризова гостуват представители на първите две политически сили – Асен Василев от ПП и Томислав Дончев от Герб. Предвид ситуацията всички предавания за политика имат ръст в гледаемостта.