Седмица 43 – предвидим ръст

„Гласът на България“ е лидер

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 43 – предвидим ръст

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Нивата на средноседмичните рейтинги в последната седмица на октомври следват кривата от 2020 година.

Подреждането на топ програмите остава сходно, като топ програмите се запазват както е през есенния сезон досега – „Гласът на България“ е лидер, след него следват три предавания от ефира на бТВ и шест от програмата на Нова телевизия.

Предаванията в най-гледаните вечерни часове задържат зрителския интерес, като само при „Игри ан волята“ има ръст в рейтинга, но няма и големи промени надолу за никой от другите заглавия.

По-динамично е при публицистичните предавания, където с наближаването на изборите има раздвижване. Лидер е предаването "120 минути", където е гостувал политологът Иван Кръстев и кандидат-президентската двойка Атанас Герджиков и Невена Митева. Повишен интерес има и към „На фокус“ със силен брой с участието на Асен Василев, Корнелия Нинова, Владимир Пенев, Илияна Раева и други.

Интересно е да се види какви са разликите спрямо 2020 година в гледаемостта по часове, ако общата за седмицата е сходна. На графиката се вижда, че миналата година има по-висока гледаемост в сутрешните часове, докато тази зрителите са пред телевизорите малко повече следобед и вечер.