Седмица 41 – все повече телевизия

В класацията на предаванията няма изненади

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 41 – все повече телевизия

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Рейтингите за групата зрители над 4 години, чиято гледаемост се следи от пипълметричната система, в периода между 11 и 17 октомври продължават да растат над миналогодишните. Факторите са два – влошаването на епидемиологичната обстановка и хладното време навън.

В класацията на предаванията няма изненади. Първите места се заемат от обичайните фаворити – „Гласът на България“, новините и сериала по бТВ, както и „Фермата“. Повечето от топ предаванията в горната част на класацията са с ръст в рейтинга, макар и не много голям. По-видима е разликата за „Забраненото шоу на Рачков“, което явно има силен сезон и предаването „Лице в лице“ с броя си в четвъртък, когато гост е Иван Костов.

Предаванията в прайм тайма или в най-гледаното време вечер продължават да задържат интереса на зрителите и рейтингите им са устойчиви. Много малка промяна има в „Гласът на България“ , но предаването си остава фаворит на зрителите. Другите предавания са стабилни, като Рачков потвърждава силния втори сезон на предаването си с ръст в рейтингите и най-висок резултат като рейтинги досега.

Увеличеният интерес към телевизията се вижда и в рейтингите на сериалите. Всички се представят добре, като единствено „Татковци“ по бТВ все още търси точната си аудитория и има по-ниски резултати от конкурентите.

При публицистичните предавания се вижда ръстът на „Лице в лице“, като на графиката е средният седмичен рейтинг, а най-гледаното предаване с Иван Костов има по-висок от този, както се вижда в класацията с топ предаванията. Единствено интересът към „Панорама намалява, но и той, както при всички публицистични предавания зависи от гостите и вероятно с наближаването на изборите ще се променя многократно.