Седмица 37 – рейтингите вървят нагоре

В класацията с топ предаванията за седмицата начело са три предавания от ефира на бТВ – „Гласът на България“, „Фермата“ и „Опасно изкушение“.

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 37 – рейтингите вървят нагоре

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Началото на есенния телевизионен сезон е факт и това се вижда ясно в кривата на средноседмичната гледаемост, която върви нагоре и е съизмерима с миналогодишната.

При гледаемостта по телевизионни групи се вижда лек спад във всички, освен при групата на бТВ, която расте устойчиво като зрителски интерес, което се вижда и от седмичната класация на топ предаванията, оглавявана от три предавания в ефира на бТВ. Групата на Нова телевизия запазва лидерската си позиция.

В класацията с топ предаванията за седмицата начело са три предавания от ефира на бТВ – „Гласът на България“, „Фермата“ и „Опасно изкушение“. В ефира на Нова телевизия най-добре се представя „Забраненото шоу на Рачков“, като всички риалити формати и сериали на Нова телевизия, излъчвани в прайм тайм или най-гледаното време, също са в челните позиции на класацията. Сред топ 25 предаванията на седмицата попадат новинарските вечерни емисии и на трите основни телевизии, както и най-гледаните публицистични предавания в ефира.

Поглед към предаванията във вечерните часове показва устойчив интерес към първите два епизода на стартиралите вече риалити формати и развлекателни предавания. По-видима промяна има в рейтингите на „Игри на волята“ и „Шоуто на Николаос Цитиридис“, но тепърва предстои да се види дали това е устойчива тенденция или нормално колебание в рейтингите.

Непрекъснатите политически промени и новини очаквано повишават интереса към предаванията за политически анализи. Сред тях най-добре се представят тези на бТВ, докато новото предаване в ефира на Нова телевизия „На фокус“ засега не увеличава аудиторията си. В този сегмент със сигурност ще има раздвижване с наближаване на изборите.