Седмица 35 – „Игри на волята“ и футбол

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 35 – „Игри на волята“ и футбол

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемостта през седмицата от 30 август до 5 септември се увеличава за трета поредна седмица, като причината е както началото на есенния ТВ сезон с „Игри на волята“, така и двете срещи от квалификациите за световното по футбол, излъчвани по БНТ. Данните в графиката са за възрастовия сегмент от 18 до 49 години или най-активната част от населението и респективно по-малко гледащи телевизия.

Силните предавания дават отражение и върху динамиката на телевизионните групи и се вижда ръст при Нова и БНТ.

В подреждането на топ програмите „Игри на волята“ влиза директно на първото място за групата 18-49 години и на второ за цялата аудитория 4+. Много напред са и двата мача, излъчвани по БНТ, като в съответните дни от седмицата когато са давани те са сред топ 3 предаванията. Останалите позиции в първата десетка не са изненадващи. Продължава големия интерес към новините и на практика всички новинарски емисии на Нова и БТВ влизат сред топ програмите, както и централните новини на БНТ.

Сред предаванията в най-гледаното време за хората 18-49 години риалити формата „Игри на волята“ се появява с двуцифрен рейтинг, много по-висок отколкото на всички други програми, независимо от лекото повишение за всички.

Новинарските и публицистични предавания в по-голямата си част също бележат ръст в гледаемостта, което е обяснимо с бързо променящата се политическа картина в разглеждания период.