Седмица 34 и интервюто на Слави Трифонов

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 34 и интервюто на Слави Трифонов

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемостта през седмицата от 23 до 29 август се запазва на обичайните ниски летни нива.

Най-обсъждането телевизионно събитие през седмицата е интервюто на Слави Трифонов, но то не е повлияло изобщо на гледаемостта на БНТ, докато групите на Нова и бТВ имат слабо покачване на зрителския интерес на седмична база.

Подреждането на топ програмите през седмицата няма изненади. За аудиторията 4+ най-гледаните програми си остават турския сериал по бТВ и новинарските емисии по двете телевизии бТВ и Нова. Отново в първата десетка са „Лице в лице“ и няколко различни новинарски емисии, показателни за посоката на зрителския интерес в момента. Интервюто на Слави Трифонов, излъчено като част от новинарския блок на БНТ и на мястото на „Панорама“, е на 17-то място сред топ предаванията и е единствената позиция за БНТ сред най-гледаните програми.

Няма изненади и в рейтингите на предаванията в прайм тайма, които запазват аудиторията си с малки отклонения нагоре и надолу.

Интересът към новините се запазва, леко намалява средния рейтинг на „Лице в лице“, но по-интересните броеве на предаването остават сред топ програмите.

Интервюто по БНТ на Слави Трифонов определено е най-обсъжданото в медиите ТВ предаване от седмицата и затова го разгледахме специално в контекста на конкретната вечер, в която е излъчено. Подреждането показва рейтинга на всяко предаване за зрители 4+ години – тоест всички, за които се измерва гледаемост, а така също и дял на зрителите, които в момента са предпочели даденото предаване – колко от гледащите телевизия в момента са го гледали.

Интервюто има рейтинг от 6,7 точки, което е доста добър резултат за БНТ и за лятото като цяло, но много далече от рейтингите на предаванията в прайм тайма на бТВ и Нова, особено в активния сезон. Вижда се, че по същото време турският сериал е бил по-гледан и е привлякъл почти една трета от ТВ зрителите в този час. Добри рейтинги имат и започналите по време на интервюто български сериали по Нова и по бТВ. Своя вярна аудитория имат и кабелните телевизии, където част от зрителите са предпочели да гледат стари и добре познати, но любими филми и сериали.