Седмица 27 с една изненада

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 27 с една изненада

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Гледаемостта на телевизия през седмицата от 5 до 11 юли е много близо до миналогодишния минимум, независимо от приключилото през нея Евро 2021.

Разгледани по дни, рейтингите красноречиво показват дните със и без мачове.

Двете ТВ групи, които излъчват срещите от европейското първенство на свой ред губят част от зрителското внимание и рейтингите им намаляват, докато другите две ТВ групи задържат средните си рейтинги през седмицата непроменени спрямо предишната.

Топ програмите за седмиците крият една неочаквана изненада – на първо място е сериалът н прайм тайм на бТВ. Причината за това е, че финалът на Евро 2021 се излъчва по две телевизии паралелно – Нова и БНТ и рейтингите на този мач са отделно. Сумирани, те разбира се са лидер за седмицата (по-подробно за рейтингите на всички мачове от Евро 2021 тук).

В общото подреждане на топ програмите се забелязва завръщане към рутината – новинарските емисии на двете най-големи телевизии отново заемат челни места, след като през миналата седмица бяха слезли доста надолу в класацията. Не е без значение и фактът, че в неделя се проведоха и изборите, макар че тематично предаване – „Новият парламент“ по бТВ - е едва на десето място. Мачовете са само няколко и между тях се появяват доста гледани и други предавания като „Черешката на тортата“ или вечерния сериал по Нова.