Седмица 24 – почти само футбол

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 24 – почти само футбол

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Телевизионните рейтинги през седмицата от 14 до 20 юни се повишават видимо и минават над тези от миналата година. Традиционната летаргия в лятното гледане на телевизия е нарушена от европейското първенство по футбол и така ще е до средата на юли.

Особено видим е ръстът в БНТ. Националната телевизия по традиция излъчва големите спортни първенства и това винаги се отразява на рейтингите й благоприятно. Малък ръст тази седмица имат и останалите три групи, просто защото хората са дълго време пред телевизорите и гледат и други неща между мачовете.

Половината от топ програмите са мачове или свързано с мачовете съдържание. Това веднага осигурява на БНТ много места в класацията. Както се видя още в седмицата на откриването, зрителите са свикнали да гледат футбол по БНТ и партньорите от Нова телевизия и Диема, които също излъчват първенството, нямат такива високи резултати.

Въпреки общо по-високите седмични рейтинги, програмите в най-гледаното вечерно време не отбелязват ръст, с изключение на мачовете, които привличат основната част от зрителското внимание.

Рейтингите на самото Евро показват както предпочитание към БНТ, така и интереса на феновете към определени отбори и мачове, като това личи по рекордно високите рейтинги в някои от дните.