Седмица 21 – ваканцията наближава

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 21 – ваканцията наближава

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Краят на телевизионния сезон за повечето предавания в най-гледаното време, както и наближаващите ваканции и почивки, видимо се отразяват на средноседмичната гледаемост, която е най-ниска от началото на годината.

Сравнението по дни с предходната седмица показва повишена гледаемост през уикенда, особено в неделя, което се вижда и при топ предаванията.

„България търси талант“ с финалното предаване в неделя е на второ място сред най-гледаните предавания, но с огромен ръст спрямо предишната седмица. Много повече аудитория е привлякъл и финала на Masterchef. Общо за повечето топ предавания има възходяща тенденция в рейтингите, което означава, че дори ако зрителите не са толкова много пред телевизора, те не изпускат любимите си предавания и сериали, както и новините.

Рейтингите на риалити форматите и развлекателните предавания показват възходяща тенденция за всички заглавия, обратно на спадащите средни рейтинги за седмицата.

Същата тенденция се вижда и при кулинарните риалити формати, „Смени жената“, а „Комиците" задържат аудиторията си.

Динамиката на сериалите е интересна – повечето заглавия увеличават аудиторията си в края на сезона, но „Белези“ е имал малшанса да съвпадне с финала на „Като две капки вода“ и е загубил доста от аудиторията си. Тази седмица в анализа е добавен и сериалът на БНТ „Порталът“, който получи голямо отразяване в медиите и се представя добре на фона на средните рейтинги в БНТ, макар че разбира се не може да се мери със сериалите по другите две национални телевизии.