Седмица 19 – все по-близо до 2020 година

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 19 – все по-близо до 2020 година

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

През седмицата между 10 и 16 май рейтингите за възрастовата група 18-49 години отново намаляват леко, макар и не колкото през предвеликденския период. Забелязва се голямо приближение към среднодневните рейтинги от миналата година по това време, когато противоепидемичните мерки бяха разхлабени и хората по-свободни в придвижването си.

При анализа на дневната гледаемост се вижда интересна промяна по седмици спрямо предишната, 18 седмица. Намаляват нивата на рейтингите в дневните часове, докато тези в прайм тайма се увеличават.

Тази промяна е видима и в динамиката на предаванията в прайм тайма, които в по-голямата си част показват увеличение в рейтингите.

Развлекателните предавания се представят по-добре от предходната седмица, като изключение прави само традиционния лидер в зрителските предпочитания „Като две капки вода“, които имат най-ниския рейтинг за целия сезон.

Двата кулинарни риалити формата „Masterchef“ и „Кошмари в кухнята“ имат почти еднакви рейтинги, но този резултат е всъщност по-нисък за „Кошмари в кухнята“ спрямо предходната седмица и пореден епизод с намаляващ зрителски интерес, докато за „Masterchef“ показва подобряване на резултатите. На мястото на предаването „Бригада нов дом“, което не е подобрило рейтинга си до последния епизод, започва „Смени жената“, като първото предаване има по-нисък рейтинг от предшественика си.

При сериалите най-забележим е големият ръст на сериала „Братя“, който постига рейтинг по-висок от този на първия епизод. Продължава доброто представяне на „Съни бийч“, като сериалът постепенно възвръща позициите си и се изравнява с „Откраднат живот“.