Schweppes за всеки повод

Новата кампания на TBWA Paris за Schweppes извежда марката отвъд коктейлите

от Redlink
Schweppes за всеки повод

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Собствеността на марката Schweppes е разделена между множество различни компании, което може да е объркващо, особено на компактни пазари като европейския. В Германия например марката е собственост на Krombacher, а във Великобритания, както и в България – на Coca-Cola.

Прекрасната, жива, нова кампания създадена от TBWA Paris за Schweppes е предназначена за 17-те европейски пазара, където класическият миксер е собственост на Suntory Beverage & Food.

Именно Schweppes изобретяват процеса на карбонизация през 1783 г. и популяризират много дълго време подписа си pschhhh, развивайки колекция от различни вкусове на газираната напитка. Новата кампания на Schweppes е различна – с нея марката демонстрира амбицията си да излезе отвъд сферата на миксерите и от идеалната съставка за коктейли да се наложи като напитка, подходяща за различни поводи, без да се оттегля от по-високото ниво на марката.

Тази еволюция TBWA Paris илюстрира чрез първата паневропейска кампания на марката, подписана „I like it like this” (Харесва ми така). Подпис, който звучи като покана за разнообразието от вкусове, употреби, моменти и утвърждаването на нечии желания. В основата на кампанията I like it like this е клип, заснет в стила на арт хаус филм, който използва кодовете на жанровото кино, режисиран от Ромен Шасо и заснет от Solab. В поредицата от сцени в клипа с нестандаретн монтаж прексчаме от затъмнен италиански ресторант към ярък турнир по шах, а след това в междугалактическа битка, за да завършим на градски покрив, където откриваме всички герои да се наслаждават на Schweppes. Различните сцени показват всички моменти на консумация, в които марката иска да се наложи: с храна, почивка, работа или питие с приятели.

Емблематичното парче I Like it like that na Пит Родригес е реоркестрирано от Вани Джордан и неговите музиканти в Меделин,Колумбия, за да получи специфичната латино топлота. Миксирана в Париж в студиото на Samy Osta и ремиксиран от диджея и водещ продуцент Chinese Man, саундтракът подчертава този оригинален подход и кара героите да казват „Харесва ми така“, което е и подписа на кампанията.

Кампанията включва и три визии за печатна реклама с илюстрации, продуцирани от Чарли Дейвис, които показват различни повече или по-малко изненадващи ситуации на консумация на Schweppes, които демонстрират, че тоникът не е предназначен изключително за света на нощния живот и миксологията.

Кампанията вече стартира в 12 европейски държави, като клипът се излъчва в дигитални канали и като телевизионна реклама. За дигиталната камания е предвидено плавно интегриране, съобразено със спецификите отделните пазари и техните нужди в социалните медии.