Румънски врачки предсказват какво ще се случи във втория сезон на Вещерът

Кампанията на Publicis Italy за премиерата на хитовия сериал на Netflix в Румъния

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Традиционно вълненията около премиерата на всеки нов сезон на някой сериал са свързани с това какво ще се случи с героите и каква ще е съдбата им.

В Румъния, където магията винаги е имала важна роля в националния фолклор – от приказките на Трансилвания до легендите за погребаните великани и традиционните заклинания за късмет – местните врачки и вещици се славят като едни от най-добрите в света. Румънските врачки са известни с това, че могат да предрекат съдбата на всеки, използвайки само уникалните си умения и специфичните си методи. Именно на това залагат Publicis Italy при раразботването на кампанията за премиерата на втория сезон на хитовия сериал на Netflix "Вещерът" в Румъния.

Така Netflix предизвиква три известни румънски вещици – Казандра, Аранка и Крина, да предскажат какво ще се случи през предстоящия сезон на "Вещерът", отговаряйки на въпроси, зададени от феновете в социалните медии. Всяка от тях изпозлва само своята магия и специфичните си инструменти при търсенето на отговора: разтопено олово, карти таро и кристална топка. Всяка от тях разполага с 48 часа след събирането на въпросите на феновете в социалните медии, а предсказанията им са публикувани в деня преди премиерата на новите епизоди. Разбира се единственият начин да се разбере дали предвещанията им са верни, е да се гледа сериала.

Publicis Italy имат сериозен опит в създаването на нетрадиционни, провокативни кампании за Netflix. Миналата година те пренесоха изживяването от филмите на ужасите на улицата в Милано, за премиерата на A Classic Horror Story. За премиерата на първата част на последния сезон на хитовия сериал "Хартиената къща" (Мoney Heist), Netflix Publicis Italy организираха специално събитие за премиерата, с което "похитиха" най-запалените създатели на спойлери на сериала. Поканени да летят до Мадрид, за да участват в ексклузивна прожекция на Money Heist, нищо неподозиращите гости не знаеха, че събитието, на което са поканени, ще бъде на единственото място, където телефоните трябва да останат изключени – борда на отвлечен самолет.

В САЩ и Канада за популяризирането на старта на втория сезон на "Вещерът" конкурентите стрийминг платформи Amazon и Netflix временно заровиха томахавките в името на една обща цел: да изкушат потребителите да гледат Netflix на Fire TV на Amazon.

Fire TV активира новата функция на Netflix „пусни нещо“, при която клиентите могат да помолят Alexa да пусне нещо в Netflix и зрителят ще стартира съдържание, което може да се хареса на абоната на база на предпочитанията му. Телевизионен клип, озаглавен „Барбара от Ривия“, беше създаден от Mishief @ No Fixed Address в подкрепа на стартирането на колаборацията, показвайки един супер запален фен на "Вещерът", за да демонстрира как технологията се използва на практика.