Renault превръща селата на Франция в „електрически села“

Приложението Plug Inn предлага помощ за зареждане в провинцията и насърчава туризма.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В момента почти всяка четвърта продажба на нов автомобил в Европа е електромобил, изискващ зареждане от мрежата, но инфраструктурата за зареждане все още трябва да навакса повишеното търсене, особено в селските райони. Междувременно селата извън утъпканите пътеки биха могли да се възползват от няколко туристи повече, както и от парите, които те харчат.

Renault има за цел да реши и двата проблема с Plug Inn - мобилното приложение на тяхната специална платформа, свързваща френски шофьори със собственици на частни точки за зареждане. Кампанията е продължение на успешната инициатива на Renault да превърне едно обикновено село в „електрическо“, оборудвайки го само с електрически автомобили. Приложението улеснява шофьорите да резервират и намират зарядно устройство на частен собственик докато са на път. За собствениците на битови зарядни устройства — оценени на над 475 000 броя — Plug Inn включва финансово „табло“, което показва потенциалните печалби, които могат да се спечелят чрез предоставяне на ток на пътуващи ентусиасти с електрически превозни средства.

Както посочва кампанията Plug Inn на Renault (разработена от Publicis), докато пътниците чакат автомобилът им да се зареди, те имат време да харчат пари в местните магазини, кафенета и ресторанти, превръщайки липсата на посетители във френските села в туризъм за „презареждане“.