REMA1000 : по-простото често е най-доброто

Скандинавската верига хранителни магазини, която не използва продукти и цени в рекламата си, а разчита на хумора, за да затвърди позиционирането си

от Redlink
REMA1000 : по-простото често е най-доброто

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

REMA 1000 е водеща верига евтини хранителни магазини, популярни в Норвегия и Дания. Бизнес моделът на веригата е предлагане само на ограничен кръг стоки, но на ниска цена и без никакви допълнителни предимства и услуги за клиентите в магазините ѝ. 1000 в името на марката представя селекцията от само 1000 продукта, предлагани в магазините ѝ през 80-те години, когато основателят Odd Reitan установява, че това е оптималният брой артикули за успех на магазините му и добавя цифрата към марката си. Макар днес REMA1000 да предлага 2500 продукта, концепцията за ограничен кръг стоки на ниска цена продължава да е валидна и да е в основата на успеха на веригата, която има 24% пазарен дял в Норвегия.

Залегналото в слоугъна на компанията верую на марката „Простото е по-добро“, намира своето отражение и в най-новия рекламен клип на марката: „Смарт лодка“, в който REMA 1000 отново изразяват отношението си кое е по-добро в съвременния технологичен свят според тях и затвърждава идеята, че по-простите неща са най-надеждни.

Клипът е дело на норвежката агенция TRY/Oslo и е заснет от режисьора Andreas Rijster.
В него добре познатият герой на марката Мартин отново има проблеми със софистицираните съвременни технологии и гласови команди, този път на новата си смарт лодка, където нашествие от гладни чайки е предизвикано от иновативната му машина за белене на скариди.

Проблемите на Мартин с гласовите технологиите са добре познати на скандинавските зрители от 2018г, когато едно посещение при зъболекаря го оставя навън под дъжда.

А във втория клип от серията, едно задавяне с протеинов шейк го изпотява сериозно на домашния му тренажор и както винаги съседката Мириам минава наблизо.

Макар и в нехарактерен за верига хранителни магазини стил, без да се показват предлаганите стоки и цени, серията реклами с неволите на Мартин предизвикват усмивки и имено това помага да бъдат запомнени, споделяни и коментирани.
Магазините REMA 1000 са много добре познати и присъстват във всяко населено място с население над 10 000 души в Норвегия и Дания. Посланието на марката „по-простото често е по-добро“ не говори директно за предлаганите от нея продукти и услуги, но без съмнение я позиционира като надеждна марка, на която винаги може да се разчита.