Рекламен блок в сънищата

Coors Light и Coors Seltzer генерират първата Super Bowl реклама, която може да видите в съня си

от Redlink

Всяка година големите марки в САЩ се надпреварват да създадат най-запомнящата се реклама, излъчвана по време на Super Bowl – финала на първенството на Националната Футболна Лига на САЩ - събитие, което приковава рекорден брой зрители пред телевизионните екрани. Логично, рекламните блокове по време на "Голямата игра" изобилстват от реклами на бира. Molson Coors, обаче, не могат да излъчват реклами на техните марки в национален ефир по време на Super Bowl, тъй като основният им конкурент AB InBev притежава ексклузивни права за излъчването на реклама за категорията алкохолни напитки по време на най-голямото телевизионно събитие в света. Тази година Coors измислят нов и много оригинален начин да преодолеят тези ограничения и да привлекат към себе си вниманието по време на големия финал. Coors си партнират с DDB, SMUGGLER и preymaker и използват науката за целенасочена инкубация на сънища, за да ви осигурят най-освежаващото изживяване на Super Bowl реклама в историята.

Molson Coors обявиха в прес-съобщение и социалните медии, че са създали филм, използващ специфични аудио и визуални стимули, за да „предизвика най-освежаващото съновидение, което ще имате през цялата година“- първата Super Bowl реклама, която можете да видите в нощта преди деня на играта само във вашите сънища.

A certain competitor won't let any other beers advertise during The Big Game®, so @CoorsLight and @CoorsSeltzerUS teamed up to find a new way to get in front of consumers. Or rather, get in their heads. https://t.co/th0GyUOqzB

— Molson Coors Beverage Company (@MolsonCoors) January 27, 2021 ">

Рекламата в сънищата е създадена по идея на DDB и в сътрудничество с известната психоложка и изследователка на съня д-р Диърди Барет.

Механиката е такава – гледате специално създаден 90-секунден видеоклип три пъти преди лягане, след това слушате осемчасовия „стимулен звуков пейзаж“, разработен от композитора/продуцента Кейтлин Аурелия Смит, докато спите. Правейки тези неща, ще призовете сладки нощни видения от Coors. От компанията твърдят, че кадрите и аудио-пейзажа могат да повлияят на сънищата на зрителите и да ги накарат да „сънуват рекламата за голямата игра на Coors“. Процесът се нарича „целенасочена инкубация на сънища“ и компанията работи с д-р Диърдри Барет – психолог, автор и експерт по съня, за да вдъхне живот на идеята на DDB.

„Изучавала съм сънищата и методите за въздействие върху тях през цялата си кариера, но работата с художниците на проекта Coors Dream беше нова възможност за създаване на аудио и визуални стимули, които зрителите могат да използват, за да задействат конкретно съдържание на сънища“, обяснява д-р Барет. „Видяхме как резултатите оживяват в пробния старт на Dream Lab, когато участниците съобщават за подобни преживявания на сънища, включително освежаващи потоци, планини, водопади и дори самата марка Coors.“

Вдъхновяващият сънищата филм ще излезе на 3 февруари, давайки на зрителите достатъчно време да сънуват Coors Light преди голямата игра. Пълната дължина на осемчасовия стимулен звуков пейзаж също ще стартира на 3 февруари, като в същата седмица в ефира в САЩ, в социални медии и на дигитални платформи ще се излъчват и 15 и 6 секундни версии на представящото проекта видео.

Кампанията Coors Big Game Dream ще бъде поддържана и в търговските вериги и в дигиталните канали, включително YouTube, Facebook и Instagram, заедно с промотиран тренд и събитие на живо в Twitter. Допълнителни behind-the-scene видеоклипове обясняват целенасочената инкубация на сънищата, проследяват визуалните артисти, които са работили с д-р Барет, за да идентифицират визуалните и аудио стимули и показват реални хора, които са изживяли съня след гледане на видеоклиповете.

Желащите да сънуват реклама могат да погледнат зад кулисите на кампанията на CoorsBigGameDream.com.